2024 yılı ekmeklik buğday alım fiyatı 9 bin 250 lira artı 1750 lira primle birlikte 11 bin lira, makarnalık buğday alım fiyatı 10 bin lira artı 1750 lira primle birlikte 11 bin 750 lira, arpa alım fiyatı ise 7 bin 250 lira artı 750 lira primle birlikte 8 bin lira olarak açıklanırken, açıklanan fiyata da çiftçiden dikkat çeken bir tepki geldi. 

FAİK TOY: EKİNLERİMİZE DOLU VURSAYDI AÇIKLANAN FİYAT KADAR ÇİFTÇİYE ZARAR VERMEZDİ!

Tarımdan Haber yazarı, ziraat mühendisi Faik Toy, sosyal medya hesabından açıklanan hububat fiyatlarına tepki göstererek, “Çiftçinin ekinine dolu vursaydı bile açıklanan fiyat kadar çiftçiye zarar vermezdi” dedi. 

8 KG BUĞDAY PARASI İLE ANCAK BİR SANDVİÇ ALABİLECEĞİZ

2024 yılı TMO buğday alım fiyatını, su ve sandviç fiyatları ile karşılaştıran Toy, 1 kg buğday parası ile yarım litre su, 8 kg buğday parası ile de ancak bir sandviç alınabileceğini söyledi. 

ARPAYA YÜZDE 3 ARTIŞI REVA GÖRENLERE OY VERİRSEM ELLERİM KIRILSIN!

Enflasyonun yüzde 80 olduğu bir dönemde buğdaya yüzde 11, arpaya ise yüzde 3 artışı reva görenlere oy verirsem ellerim kırılsın diyen Toy, şunları kaydetti: 

Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü

“Çok değil 3 ay sonra okullar açıldığında çiftçi çocukları da şehirlerde okula gidecekler. Ev kiralarından tutun özel okul ücretlerine kadar, dershane ücretlerinden defter, kalem, kitap ücretlerine kadar, market raflarındaki makarna, un, mercimek ücretinden kantinde satılan su ve sandviç ücretine kadar hepsinin fiyatı %40 ile %80 arasında artmış olacak. Mazot, gübre, tohum, ilaç, işçilik vs. gelecek zamları saymıyorum bile. Çiftçinin arpasına yıllık % 3 zam yapanların maaşına da bundan sonra yıllık % 3 zam yapılsın”