TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, hasadın başlamasına yaklaşık 20 gün kaldığını belirterek “Bir bolluk dönemini yönetmeye hazırlanıyoruz. Geçen yıl seviyesinde bir mahsul elde edilmesini bekliyoruz.” dedi.

Tahıl sektöründe güncel konuların ele alındığı "VIII. Uluslararası 2023 Hasadına Doğru Türkiye ve Dünyada Tahıl Konferansı" Ankara’da gerçekleştirildi.

Şeker pancarında sevindiren gelişme! Şeker pancarında sevindiren gelişme!

Konferansın açılış konuşmasını yapan TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, hububat üretiminin son birkaç yılını değerlendirerek önümüzdeki sezona ilişkin beklentilerini anlattı.

BİR BOLLUK DÖNEMİNE HAZIRLANIYORUZ!

Savaş ve kuraklık gibi nedenlerle hububatın hem üretimi hem ticaretinde zaman zaman sıkıntılar olduğunu belirten Güldal, “Bu dönemde fiyat dalgalanmaları ve ürün tedarikinde bazı zorluklar yaşandı. Bir senedir devam eden Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle hububatta ülkeleri tedirgin eden bir durum meydana geldi. Ancak Türkiye'nin destekleriyle uygulamaya alınan ‘Tahıl Koridoru’ sorunun çözümüne çok önemli katkılar sağladı.” dedi.

BÜTÜN YÜKÜN TMO'YA GELMESİNİ ÇOK ARZU ETMİYORUZ!

Güldal, hasadın başlamasına yaklaşık 20 gün kaldığını işaret ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir bolluk dönemini yönetmeye hazırlanıyoruz. Geçen yıl seviyesinde bir mahsul elde edileceğini bekliyoruz. Bütün yükün TMO'ya gelmesini de çok arzu etmiyoruz. Piyasanın dengeli bir şekilde yürütülmesini amaçlıyoruz. Sezonu iyi bir şekilde yöneteceğiz. Çiftimiz buğday ektiğinden memnun olacak. Sürdürülebilir, üreticinin memnun olduğu bir dönemi yaşayacağız."

Toprak Mahsulleri Ofisinin desteğiyle Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER) tarafından düzenlenen konferans 2 gün sürdü. Hububat sektörünün katılım gösterdiği konferansta 2023 hasadı öncesi Türkiye ile dünyada tahılın durumu, küresel iklim krizinin etkileri, 2023 yılı tahıl üretim beklentileri ve TMO hububat alım politikaları gibi konular ele alındı.