Sencer Solakoğlu: Sınırlar kapatılır veya bir ambargo gelirse Türkiye ne et yiyebilir ne de yanından geçebilir! Sencer Solakoğlu: Sınırlar kapatılır veya bir ambargo gelirse Türkiye ne et yiyebilir ne de yanından geçebilir!

İHA'nın haberine göre, Keles ilçesinde ikamet eden Halil Oruç adındaki vatandaş, dedesinden öğrendiği ineklere ayak bakım işlemini devam ettiriyor. Tırnakları uzayan inekler, süt ürünlerinden düşüyor. Süt veriminden düşen üreticiler ise Bursa'nın 4 ilçesinde bu işi gerçekleştiren tek kişi olan Halil Oruç’u arıyor. İşin uzmanı olan Halil Oruç, malzemelerini aldıktan sonra körlerin yolunu tutarak vatandaşlara yardımcı oluyor. Aletleri ile beraber ineklerin tırnaklarına bakım uyguluyor. Tırnakları kesilen inekler rahatlarken böylece süt verimi bir anda artış göstermeye başlıyor. Halil Oruç, bu işten hayvan bakımı başına 250 TL ücret aldığını ifade ediyor.

İneklere 'Pedikür' İşlemini Dedesinden Öğrendi

İneklerin ayak bakım işlemlerini dedesinden öğrendiğini söyleyen Halil Oruç;

“İneklerin ayaklarına bakım yapıyorum. Bu bakımı yapmadığımız hayvanlar oldukça zor durumda kalıyor ve hayvanların tırnakları büyüdüğü zaman ayakları bükülüyor, sinir sistemleri bozulduğu için de otomatik bir şekilde süt verimi düşüyor. Süt veriminden düştüğü sebebiyle hayvanlar kasaba gönderiliyor. Biz ise süt veren inekleri kasaba göndermek yerine ayaklarına çeşitli bakım uygulamalarını yaparak süt veriminin yeniden artışa geçmesini sağlıyoruz. Bu işi Bursa'nın 4 dağ içerisinde gerçekleştiren tek kişiyim ve beni 4 ilçenin köylerinden ineklerini ayak bakımı uygulamam amacıyla çağırıyorlar. Ben de gidip baktım işlemlerini gerçekleştiriyorum. Yapmış olduğum bakımlarda ise hayvan başına 250 TL ücret talep ediyorum.” dedi.

Hayvanların Süt Veriminde Artış Oldu

Pınarcık Köyü Dernek Başkanı Topuz ise yapmış olduğu açıklamada köylerinde ikamet eden Halil Oruç isimli vatandaşın bölgede bu işi gerçekleştiren tek kişi olduğunu ve vatandaşlara yardımcı olduğunu ve böylece süt veriminin artış gösterdiğini söyledi.