TARIMDAN HABER ÖZEL / TİGEM eski Genel Müdürü İsmail Şanlı, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesine, Tarımdan Haber aleyhine iki ayrı haberden dolayı 2020 ve 2021 yıllarında 10’ar bin liralık tazminat davası açmıştı. Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtığı tazminat davasını kaybeden Şanlı, kararı istinafa götürerek itiraz etmişti. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi, her iki kararda da ilk derece mahkemenin kararlarında hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek, Şanlı’nın itirazını esastan reddetti.

TİGEM eski Genel Müdürü İsmail Şanlı’ya istinaftan da tokat gibi karar!

Şanlı, Tarımdan Haber’de 23 Eylül 2019’da yayınlan Genç çiftçi yolsuzluğunun üstü örtülüyor mu? başlıklı haber ile 25 Mart 2020 tarihinde yayınlanan ‘Eski TİGEM Genel Müdürü İstanbul Vali Yardımcılığı görevlerinden alındı’ başlıklı haberlerden dolayı Tarımdan Haber aleyhine 10’ar bin liralık iki ayrı tazminat davası açmıştı.

ŞANLI HAKKINDA YALAN HABER YAPILDIĞINI İDDİA EDEREK 10'AR BİN LİRALIK TAZMİNAT TALEP ETMİŞTİ!

Şanlı, tazminat davasının gerekçesinde söz konusu haberlerde basın yoluyla kişilik haklarına saldırı yapıldığı, hakkındaki gerçeklerin çarpıtılarak yalan haber yapıldığı ve kendisinin itibarsızlaştırılarak, şerefine, onuruna, kişisel haklarına ve saygınlığına açık ve ağır bir biçimde tecavüz edildiğini iddia etmişti.

ŞANLI'NIN TAZMİNAT TALEBİ BİRİNCİ MAHKEMEDE REDDEDİLMİŞTİ!

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, açılan her iki tazminat davasında da Şanlı’yı haklı bulmayarak tazminat talebini reddetmişti. Mahkemenin Tarımdan Haber lehine verdiği kararına itiraz eden Şanlı, kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesine itiraz etti.

ANKARA BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ DE ŞANLI’NIN İTİRAZINI ESASTAN REDDETTİ!

Türkiye’de 2023 yılında 6,6 milyon ton kimyevi gübre tüketildi! Gübre piyasası yüzde 14 büyüdü! Türkiye’de 2023 yılında 6,6 milyon ton kimyevi gübre tüketildi! Gübre piyasası yüzde 14 büyüdü!

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi, Şanlı’nın her iki itirazını da karara bağlayarak, 16 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde verdiği kararla esastan reddetti.

TARIMDAN HABER'İN HAKLILIĞI HUKUK ÖNÜNDE BİR KEZ DAHA BELGELENDİ!

Ankara Bölge Adliye Mahkemesinin verdiği kararla, TİGEM eski Genel Müdürü İsmail Şanlı, kendi açtığı davada Tarımdan Haber karşısında istinafta da kaybederken, karar da kesinleşmiş oldu. Tarımdan Haber’in haklılığı da hukuk önünde bir kez daha belgelinmiş oldu.

KARAR 1

KARAR 2

---------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------

KARAR 3

KARAR 4