TARIMDAN HABER / Türkiye’nin en önemli tarımsal kuruluşu TİGEM, Kahramanmaraş’tan Ak Parti’den 6’ncı sıra milletvekili adayı olan Hasan Gezginç’in piar ajansı olarak kullanılmaya başlandı.

HASAN GEZGİNÇ MİLLETVEKİLİ ADAYI YAPILDI BİR GÜN SONRA TİGEM'İN KARI AÇIKLANDI!

Anadolu Ajansı, dün ‘TİGEM geçen yıl karını 6 katına çıkararak tarihi rekor kırdı’ başlığı ile bir haber servis etti. Haberin, tam da 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem milletvekili genel seçimine katılacak milletvekili adaylarının listesinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildikten bir gün sonra servis edilmesi dikkat çekti.

Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı! Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı!

TİGEM 2022 YILINDA KARINI 6 KAT ARTIRDI!

Söz konusu haberde, TİGEM’in geçen yıl 798 milyon lira ile karını 2021’e göre 6 katına çıkartarak tarihi rekor kırdığına dikkat çekildi.

YÜKSEK KARLILIĞIN ANA NEDENİ HUBUBAT FİYATLARININ ARTMASI! 

Peki, açıklanan yüksek kar yönetim başarısından dolayı mı yoksa artan hububat fiyatlarından mı kaynaklandı? Bilindiği üzere hububat fiyatları 2022 yılında 3 kat artarken, TİGEM’in sertifikalık tohum fiyatları da 3 kat yükseldi. Sertifikalı tohumluk fiyatlarının piyasada artan hububat fiyatlarından dolayı yükselmesi TİGEM’in de yüksek oranda kar etmesine neden oldu.

KARLILIKTA GEZGİNÇ'İN BİR KATKISI BULUNMUYOR!

Diğer yandan TİGEM Genel Müdürlüğüne 4 Haziran 2022’de atanan Hasan Gezginç’in, hububat fiyatlarının yükselmesinden dolayı artan karlılığa da bir katkısı bulunmuyor. Eğer bu karlılık bir yönetim başarısı olarak görülecekse bu da bir önceki yönetimin başarısı.

TİGEM'DE TEPKİLERE NEDEN OLDU!

Hasan Gezginç’in TİGEM’in açıklanan 2022 karında bir katkısı bulunmamasına rağmen milletvekili adaylarının belli olmasının hemen ardından ‘TİGEM karını 6 kat artırdı’ başlıklı haberi servis ettirerek kendisine bir siyasi malzeme olarak kullanmak istemesi kurumda tepkilere neden oldu.

TİGEM'İN BANKALARA BORCU 10 AYDA 330 MİLYON LİRADAN 2.5 MİLYAR LİRAYA ÇIKTI!

İşin daha acı tarafı, TİGEM’in bankalara borcu Gezginç’in 10 aylık genel müdürlüğü döneminde 330 milyon liradan 2.5 milyar liraya çıktı. TİGEM, günü gelen borçlarını banka kredileri ile ödeyebilirken, her ay personel maaş ödemeleri de bankalardan alınan kredilerle ödenebiliyor.

ANADOLU AJANSI HABERİNDE 2.5 MİLYAR LİRA YÜKSEK BORÇLULUKTAN SÖZ EDİLMEDİ!

TİGEM'in karlılığı ile ilgili yapılan haberde, kurumun içine düştüğü yüksek borçluluktan hiç söz edilmemesi gerçek niyetleri de ele verdi. 

TİGEM GEZGİNÇ'İN ÇİFTLİĞİ Mİ? 

TİGEM büyük bir borç batağına sürüklenmişken, hububat fiyatlarının artmasından dolayı elde edilen karlılıkla algı oluşturularak, Gezginç’in bunu seçim çalışmalarında siyasi bir malzeme olarak kullanmak istemesi, Türkiye’nin en önemli tarımsal kuruluşu TİGEM’in kişilerin siyasi ikballerine nasıl kurban edilmeye çalışıldığını gözler önüne serdi.