TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Murat Ağırel, Milli Gazete tarafından gündeme getirilen TARKİM'deki arkadaş şirketine kıyak zirai ilaç satışına yönelik iddiaları bugün köşesine taşıdı.

Ağırel, 'Tarkim'de neler oluyor?' başlıklı yazısında, TARKİM'de yaşanan olaylar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'a çok sayıda şikayet gittiğini belirterek, şunları kaydetti: "TARKİM bayisinden çok çok daha ucuza zirai ilaç alacaksın. TARKİM bayilerine ilaç satışını durduracak. Çok ucuza ürün alan firma piyasaya TARKİM fiyatlarında mal satacak. Eee oldu olacak TARKİM'i kapatın. Sorulara şeffaf cevap vermek yerine, cevaplamamayı ve üzerini kapatmaya çalışırsanız. Eninde sonunda gerçekler ortaya çıkacaktır. Bu şirket ve sahibi müfettiş raporları var olmasına rağmen neden korunuyor?" 

Çiftçilerin maliyetlerinin düşürülmesi açısından TARKİM gibi çiftçinin destekçisi olması gereken kurumların eş, dost, akraba arkadaş destekçisi olmasının önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren Ağırel, "Sayın Bakan ve Sayın Cumhurbaşkanı; Milli Güvenlik Sorunu olarak gördüğümüz Tarım'ın emekçileri çiftçilerdir. Tarım şurasındaki açıkladığınız kararların inandırıcılığı olacak ise bu iddialar hususunda hemen soruşturma başlatmalı ve sorumlular hakkında gereken işlem yapılmalıdır" dedi. 

TARKİM ve firmalar arasındaki ilişkilere vurgu yapan Ağırel, "TARKİM ve firmalar arasındaki ilişkiler o kadar iyi ki Sunset Kimya'da fason ürün de ürettiriyor. TARKİM Sunset Kimya ile fason üretim anlaşması dahi imzalamış. Hatta Hammadde ve yardımcı madde, ambalaj içeren bir tır 18.05.2019 tarihinde Sunset firmasına da gönderilmiş. Söz konusu satış işlemleri TEKNOGAP firmasına fatura ediliyor ancak teslimat Sunset Kimya'ya yapılıyor.

Ne güzel değil mi?

TARKİM'in bayilerine ürün satışını durdurduğu dönemde, yüklük miktarda zirai ilacın düşük fiyattan sattığı firmanın TARKİM'in bayisi olmaması ve tarım ilacı üretici firması olması da cabası!

TARKİM'DE NELER OLUYOR? başlıklı yazının tamamını okumak için tıklayın... 

Yerel seçimler öncesi buğday, arpa ve mısır fiyatı kaç lira oldu? Yerel seçimler öncesi buğday, arpa ve mısır fiyatı kaç lira oldu?