Yenihaberden.com haber sitesinin haberine göre, hububat, hububata dayalı sanayi ve ticaretinin ele alındığı ziyarette Ulusal Hububat Konseyi tarafından hazırlanan rapor, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk'a verildi. Tarım Komisyonunda tecrübeli ve bilgili insanların olmasının Türkiye açısından büyük bir kazanç olduğunu belirten UHK Başkanı Mustafa Yılmazkart, iletişim kanallarının sürekli ve etkin bir şekilde çalışmasıyla sorunların çözümünün daha kolay olacağını belirtti. Yılmazkart, tarım kesiminin standartlarının daha iyi noktalara gelmesi ve sorunlarının çözümü noktasında Konsey olarak büyük çaba gösterdiklerini anlatarak, amaçlarının birlik ve beraberlik içinde tarıma hizmet etmek olduğunu kaydetti.

Tarımsal kuruluşlar ile bilgi alışverişinin sektöre katkı açısından önemsediklerini belirten TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, bu çatı altında diyalog ve öneriye her zaman açık olduklarını belirtti. Konuk, “Yanlış algıdan olsa gerek, tarım bu ülkenin kamburuymuş, yüküymüş gibi takdim edilen bir sektör. Öncelikle algıyla ilgili düzelteceğimiz birçok işin olduğunu biliyoruz. Bütün gelişmiş devletlerin gelişmişliklerinin altında tarımsal gelişme vardır. Bu açıdan tarıma hak ettiği değer verilmelidir" diyerek Ulusal Hububat Konseyi'nin raporunu değerlendireceklerini söyledi.

GÜNÜBİRLİK POLİTİKALAR TARIMA ZARAR VERİYOR

UHK heyetinin yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapan TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Muhammet Uğur Kaleli ise günübirlik politikaların tarım sektörüne en büyük zararı vereceğini, sürdürülebilir bir tarım ve tarımsal ticaret için ortak akılla uzun vadeli projeksiyonların hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, Cumhuriyet tarihinde ilk defa çıkan 'Tarım Kanunu'nun, AK Parti'nin sektöre verdiği değeri gösterdiğini belirtti.

Konya Ovası için suyun önemine işaret eden Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, suyun tasarruflu kullanılması için yapılan ve yapılacak çalışmalara dikkat çekerek, Ova'nın tamamının sulu tarıma geçmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını, Konsey'in çalışmaları ve yayınladıkları raporların kendileri için önemli olduğunu belirtti.

UHK tarafından yayımlanan 'Arpa-Yulaf ve Tritikale Kitabı'nın Prof. Dr. Süleyman Soylu tarafından sunumunun da yapıldığı TBMM Tarım Komisyonu ziyaretine, UHK Meclis Başkanı Ali Sürücü, UHK Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Serpi, Özkan Taşpınar, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, Mehmet Tabur, Murad Bertan ve Namık Köklüsoy katıldı.