ÖZEL HABER

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na Faruk Çelik'in getirilmesini Tarımdan Haber'e değerlendirdi.

DOĞRU BİR TERCİH

Faruk Çelik isminin Tarım Bakanlığı için doğru bir tercih olduğunu kaydeden Kaya, Çelik'in donanımlı ve birikimli bir kişilik olduğunu belirterek, Çalışma Bakanlığı dönemindeki başarılı çalışmalarının Tarım Bakanlığı'nın yeni dönemi için büyük umut verdiğini dile getirdi.

BİRİKMİŞ SORUNLAR ANCAK BÖYLE DONANIMLI BİR İSİMLE ÇÖZÜLEBİLİRDİ

Tarım Bakanlığı'nın birikmiş sorunlarının ancak böyle birikimli bir isimle aşılabileceğini ifade eden Kaya, “İyi bir futbolcuyu takımda eksik olan yere koyduğunuzda o takım nasıl başarılı hale gelirse Faruk Çelik'in Tarım Bakanı olarak tercih edilmesi de aynı anlama geliyor" dedi.

“Tarımda çiftçi adına, sektör adına, millet adına yeni bir devir başlıyor" diye konuşan Kaya, Toç Bir-Sen'in çizgisinin belli olduğunu yapılacak her türlü güzel çalışmanın destekleyicisi olacaklarını ifade etti.

YAPILAN HER GÜZEL İŞİ DESTEKLEYECEĞİZ

Kaya, “Çizgimiz belli. Bugüne kadar hakta, güzellikte, millete yönelik yapılacak her türlü olumlu çalışmada pozitif bir duruşumuz olmuştur. Bundan sonra da böyle olacak. Sorunların çözümü konusunda sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşeni yapacağız. Yapılacak her türlü güzelliği de alkışlayacağız" dedi.

TEBRİK İLANI VERDİ

Diğer yandan Kaya, Toç Bir-Sen Genel Başkanı olarak bugün bir gazeteye ilan vererek, Faruk Çelik ve Veysel Eroğlu'nu tebrik etti. Tebrik ilanında şunlar kaydedildi:

"Bakanlar Kurulu'nda; birikimleri, tecrübeleri ve bugüne kadar ki sergüzeşt-i hayatlarında ülkemize ve insanımıza yaptıkları büyük hizmetleri ile göz dolduran, milletimizin takdirine mazhar olan iki muhterem şahsiyet; Sayın Faruk Çelik Beyefendi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na, Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Beyefendi Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na getirilmişlerdir.

Tarım-Orman Hizmet Kolu'nda yetkili sendika TOÇ BİR-SEN ailesi olarak; kendilerini tebrik ediyor, bugüne kadar olduğu gibi yeni bakanlık dönemlerinde de üstün başarılarının devamını diliyoruz."