Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, TAR-GEL Projesi personelinin köyde istihdam edilmesi sorununun kesin olarak çözülmesi için Üçüncü Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Yetkili Sendika olarak büyük kapı araladıklarını belirterek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Yetkili Sendika Toç Bir-Sen arasında yapılacak olan çalışmanın bir milat olacağını dile getirdi. Kaya; “Nasıl ki TAR-GEL çalışanlarının kadro sorununu biz çözdüysek, köyde istihdam edilme sorununu da inşallah yine biz çözeceğiz" dedi.

YAZI GÖNDERİLDİ

Kamu Görevlileri Sendikaları Üçüncü Dönem Toplu Sözleşmesi'nin, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Bölümü'nün 'TAR-GEL Projesi'nin Yeniden Değerlendirilmesi' başlıklı 17. Maddesi'nde yer alan 'Yetkili Sendika ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında TAR-GEL Projesi'nin yeniden değerlendirilmesine ilişkin çalışmalar 2016 yılının sonuna kadar tamamlanacaktır' hükmü gereğince yetkili sendika Toç Bir-Sen tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne yazı gönderildi.

“AMACIMIZ KARDEŞLERİMİZİN YARALARINA MERHEM OLMAKTIR"

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Toç Bir-Sen Genel Başkan Günay Kaya, on bini aşkın veteriner hekim ve mühendisin meslektaşlarıyla aralarındaki ayrımcılığa son verilerek çalışma barışının maksimize edilmesi ve yaşanılan tüm sorunların bir an önce bitirilmesi için yıllardır büyük mücadele verdiklerini dile getirerek şunları kaydetti: “Toç Bir-Sen ailesi olarak KÖYMER sürecinden bugüne kadar on bin civarındaki arkadaşımızın mesleki ve ekmek mücadelesine samimi ve kararlı bir şekilde devam ettik. Kardeşlerimizin yaşadığı bin bir çileyi bitirmek için onların haklı ve gür sesi olarak, üstlendiğimiz sorumluluğun ve yetkili sendika olmanın bilinciyle sorunu; gerek Bakanlık bürokratlarımızla yaptığımız sayısız toplantı ve müzakerelere gerek Toplu Görüşme ve Toplu Sözleşme masalarına en iyi şekilde taşıdık. Amacımız birilerini kırmak, üzmek değil; amacımız TAR-GEL Projesi kapsamında çalışan veteriner hekim ve mühendis kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaktır.

Ayrıca bu sorunun çözümünde atılacak her bir adım, bir taraftan meslektaşlarımızın sorunlarının bitirilmesine diğer taraftan da üreticimizin, çiftçimizin, köylümüzün ve topyekun tarım sektörümüzün daha etkili, daha verimli hizmet alması ve katma değer üretmesi adına büyük önem taşımaktadır"

KRONİK SORUNA NEŞTER VURULACAK

Genel Başkan Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “TAR-GEL Projesi personelinin sorunlarının tamamen çözülmesi ülkemiz tarımına, milletimize ve devletimize gece gündüz hizmet eden, güzide kurumumuz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sunduğu kamu hizmetinin etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına aynı zamanda, sunulan hizmetteki kamu yararının çoğaltılmasına da katkı sunacaktır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in saygın devlet ve millet adamlığı, birikimi, tecrübesi ve pozitif yaklaşımıyla, Toç Bir-Sen'in çözüm odaklı ve kararlı mücadelesiyle bu ana kronik soruna neşter vurulacaktır."