Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla şeker işçilerinin yeni eylem kararını açıklayarak, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şeker-İş yapacağı anlamlı eylemle, şeker işçilerinin ekonomiye katkı sunarak seslerini duyurmayı amaçlarken, ülke genelinde 25 kamu şeker fabrikasının bulunduğu tüm il ve ilçelerde işçiler bir ay süreyle gönüllü olarak her gün 2 saat fazla mesai yapacak.

TÜRKŞEKER'in, işçilerin bu anlamlı eylemini kırmak için, işçi servislerini kaldırdığını açıklayan Gök, “İş kazası olduğunda sorumlu olmayacaklarına dair karar alıyorlar. Zihniyetlerini ortaya koyuyorlar. Fazladan çalışıyoruz ama suçlu sayılıyoruz. Neymiş işyerlerine noter getireceklermiş. Noter getireceklerine bizi dinleseler zaten sorun çözülecek. Servisleri kaldıracaklarmış. Kaldırın arkadaş bizde yürürüz." tepkisinde bulundu.


EYLEMİMİZ OLUMSUZLUKLARI BERTARAF EDECEK

Şeker-İş'in 25 kamu şeker fabrikasının bulunduğu tüm il ve ilçelerde uygulayacağı eylem kararı ile ilgili de bilgiler veren Gök, “Biz bu eylemle; Şeker sanayi işçileri yaşanması olası olumsuzlukları bertaraf etmek. Şeker sektöründeki olumsuzluklara, yönetim boşluklarına, olası iş kazalarına ve had safhaya ulaşan personel eksiliğine dikkat çekmek. Gıda güvenirliği çerçevesinde halkımızı doğal pancar şekerine teşvik etmek. İş sağlığı ve işçi güvenliğine dikkat çekmek amacıyla fabrikasında yeterli teknik bilgi ve tecrübeye sahip işçilerin sürekliliğinin sağlanması ile sektörün devamlılığını sağlamak amacıyla bugünden itibaren karar vericileri, siyasi partilerin temsilcilerini, pancar üreticilerini, besicileri, taşıyıcıları, esnafı ve tüm yöre halkını uyarmak ve bilgilendirmek için hiçbir ücret talep etmeden bugünden itibaren 1 ay boyunca tüm bölümlerinde 2 saat fazla çalışma eylem kararı almıştır" diye konuştu.