Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk ve beraberindeki heyet Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret etti. Ziyarette Genel Başkan Öztürk, tarım ve ormancılık hizmet kolunda üniversitelerin gıda, ziraat, hayvancılık ve ormancılık branşlarında eğitim veren meslek yüksek okullarından ön lisans düzeyinde mezun durumda olan yaklaşık 7 bin ön lisans mezununa yönelik uzaktan veya özgün öğretim şeklinde "Lisans Tamamlama" hakkına kavuşmaları için YÖK nezdinde yürüttükleri çalışmalara Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın destek vermesini talep etti.

Geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile yaptıkları görüşmede lisans tamamlamaya ilişkin hazırladıkları raporu ilettiklerini belirten Öztürk, şunları kaydetti: "Sağlık önlisans mezunları için 6569 sayılı kanun ile örgün veya uzaktan eğitim ile lisans tamamlama hakkının tanınması ile birlikte, bu kişilerin Ziraat Mühendisi, Biyoteknoloji Mühendisi gibi unvanları almalarının yolu açılmıştır. Üniversitelerin gıda, tarım, hayvancılık, tarım makinaları, sebzecilik, meyvecilik v.b. teknik bölümlerinden ön lisans düzeyinde mezun durumda olan ve unvan olarak teknik hizmetler sınıfında (Tekniker, Teknisyen olarak) yer alan personele de lisans tamamlama hakkı verilmesi son derece önemli ve elzemdir. Yıllardır lisans tamamlama hakkını bekleyen çalışanlarımızın sizin Bakanlığınız döneminde lisans tamamlama hakkını elde etmesi, bu müjdeli haberi bekleyen çalışanlarımızın gönlünde sizi unutulmaz kılacaktır"

Öztürk, konuyla ilgili olarak hazırladıkları dosyayı Bakan Fakıbaba'ya sundu.

Ziyarette Toç Bir-Sen Heyeti ayrıca, Bakan Fakıbaba'ya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda sözleşmeli (4/B'li) olarak görev yapan personel ile TKDK personeline kadro verilmesine ilişkin süreci ve yapılan çalışmaları görüşerek, Bakanlık çalışanlarının diğer mali ve sosyal haklarına ilişkin taleplerini de iletti.

Ziyarette Genel Başkan Öztürk ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Fatih Doğan, Fikret Akdeniz ve 1 Nolu Şube Başkanı Aslan Vegiz hazır bulundu.