Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder, gıda ürünlerinde nişasta bazlı şekerleri kullanmayan esnafa teşekkür plaketi vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda bazı esnafa ürünlerinde doğal pancar şekeri kullandıkları için teşekkür plaketi veren Ünder, önceki gün de Eskişehir'in ünlü helva imalatçılarından tanınmış helva yöneticisi Özgür Canbulut'a plaketini takdim etti.

Gıda sektöründe sağlığa zararlı tatlandırıcılara dikkat çekmek için, imalathanelerinde Nişasta Bazlı Şeker ve mısır şurubu kullanmadığını belirten ve vitrinlerinde ilan eden esnafa doğal pancar şeker kullandığı için teşekkür plaketi verdi.

Eskişehir'in ünlü helva imalatçılarından tanınmış helva yöneticisi Özgür Canbulut, halk sağlığına önem verdiklerini sağlığa zararlı tatlandırıcıları helva imalinde kesinlikle kullanmadıklarını, her şeyin çok kar elde etmek olmadığını, vicdanen huzurlu olmayı tercih ettiklerini belirterek, "114 yıl, 5 kuşaktır helva imalatı yapıyoruz. Ürünlerimizde hiçbir zaman yapay tatlandırıcı kullanmadık" dedi. Bu duyarlılıklarının Şeker-İş Sendikası tarafından desteklenmesinin kendilerini sevindirdiğini bildiren Canbulut, "takdir edilmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Şeker – İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder, halka sağlıklı ürünler imal eden esnaftan alış veriş etmeleri ve bu konuda seçici olmaları gerektiğini söyleyerek bundan sonra yapay tatlandırıcı kullanmayan doğal pancar şekeri kullanan esnafın yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.