Dalaman Tarım İşletmesinde 2-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimde Tarımsal Yapılar ve Sulama Daire Başkanı Ertuğrul Anbar, birimlerinin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaparken; Şube Müdürü Metin Yurtyapan ise proje dosyası hazırlanması, ihale ile geçici ve kesin kabul süreçleri, pompa ve test deneyleri konularında doğru uygulamaları anlattı.

Toprakta tuzluluk, tuzluluğun meydana gelişi, tuzlu toprakların ıslahı ve sulama suyu kalitesi konularında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sabri Öztürk'ün eğitim verdiği seminerde ayrıca, sulama suyu yönetimi ve değerlendirilmesi, uydu sistemi ile verilen sulama suyunun etkin kullanımı konularında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Eyüp Selim KÖKSAL; elektro-motopomplar, kumanda panoları ve center-pivot sulama sistemleri konularında da ilgili firma temsilcileri tarafından bilgilendirme yapıldı.

Sunumlar ve soru-cevap yöntemiyle yapılan teorik toplantıların ardından, seminere katılan ve işletmelerimizdeki sulama faaliyetlerini yürüten şef ve mühendislere arazide kurulu sulama sistemleri üzerinde uygulamalar ve pratik çözüm önerileri gösterildi.