Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği ( TÜSEDAD ) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Doğru ve Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru'yu kabul etti. Kabulde Tarım Bakanı Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Hayvancılık Genel Müdürü Muhittin Eyimaya, Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk ve Bitkisel Üretim Genel Müdürü Müslüm Beyazgül de hazır bulundu.

Görüşmede 27 Temmuz 2018 tarihinde yapılan USK toplantısı ve bu toplantı sonrasında yaşanılan belirsizlikler toplantının ana gündem maddelerini oluştururken, son birkaç gün içinde ekonomi alanında yaşanılan gelişmeler ve bu gelişmelerin getirdiği yem maliyetlerinin hızlı artışı karşısında üreticinin nasıl bir yol izlemesi gerektiği tartışıldı.

PAKDEMİRLİ 1.70 LİRA KONUSUNDA SON NOKTAYI KOYDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulusal Süt Konseyi çiğ süt taban fiyatı belirleme toplantısında alınan 1,70 TL'lik fiyatın üreticinin eline geçecek fiyat olacağının altını çizdi. Pakdemirli, soğutma ve hizmet bedellerinin üreticiler, birlikler ve sanayiciler arasında uzlaşılması gerektiğini vurguladı.

PİYASALAR DURULDUĞUNDA TARAFLAR YENİDEN BİR ARAYA GELECEK

Pakdemirli, döviz kurlarında yaşanan yükseliş ve buna bağlı olarak yem fiyatlarındaki belirsizliklerden dolayı süt fiyatlarının yeniden ele alınması gerektiğini ancak bunun için piyasaların durulmasının beklenmesi gerektiğini kaydetti.

TÜSEDAD görüşme sonrasında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Tüsedad olarak USK'nın 27 Temmuz 2018 Cuma günü yapılan toplantısında sunduğu maliyet hesaplarının 1 Haziran tarihi itibariyle yapılmasının büyük bir yanlış olduğunu dile getirdik. Bunun üzerine bayramdan sonra Hayvancılık Genel Müdürü Sn. Eyimaya başkanlığında ayrıca bir toplantı yapılarak gerçek maliyet artışının hesaplanması için karar alındı. Dövizdeki yükselişin sakinleşmesi ve böylelikle yem fiyatlarındaki belirsizliğin ortadan kalkması için beklenmesi gerektiğini söyleyen Sn. Pakdemirli, çiğ süt taban fiyatının belirlenmesi için tarafların tekrar bir araya gelmesi gerektiğini söyledi."