Tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçi ve yetiştiricilerin bu habere dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle seracılık yapan çiftçiler ile hayvancılık yapanların don ve olumsuz hava koşullarına bakmalarında yarar bulunuyor. Kar yağışının geldiği bugünlerde don başta olmak üzere olumsuz havalara karşı dikkatli olmak önemli. 

TRAKYA'DAN SOĞUK HAVA GELİYOR

Mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi yağmur şeklinde görülecek yağışların Pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 1-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

AKDENİZ SAHİLİ DİKKAT

TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme! TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme!

Akdeniz sahilinde bulunan illerde seracılık yapan vatandaşların da hava durumuna anlık bakması gerekiyor. Çünkü ülke genelinde hava sıcaklıkları giderek düşüyor. Yerel yetkililerin don ve benzeri hava durumu uyarılarını kaçırmamak gerekir.