Seçim çalışmaları kapsamında köyleri ziyaret eden Atalay, burada çiftçilerle bir araya geldi. Uzunköprü İlçe Başkanı Özlem Becan ve İlçe Örgütüyle Uzunköprü'nün Kırkavak, Beykonak ve Hasanpınar köylerini ziyaret eden Atalay, "24 Haziran yıllardır ezilen ve emeğinin karşılığını alamayan herkesin kaderinin değiştiği gün olacak" dedi.

TARIM ÜRÜNLERİNDE RESMEN İTHALATA BAĞIMLI HALE GELDİK!

Türkiye'nin çok büyük bir üretim potansiyeline sahip olduğunu belirten Atalay, “ancak AKP sayesinde tarım ürünlerinde resmen ithalata bağımlı hale gelinmiştir” diyerek şunları kaydetti: "Türkiye; Rusya, Almanya, Fransa, Ukrayna'dan buğday, İngiltere ve Hırvatistan'dan arpa, Gürcistan'dan saman, ABD, Yunanistan, Türkmenistan ve Hindistan'dan pamuk, Arjantin'den soya, ABD, Arjantin ve Brezilya'dan mısır, ABD Vietnam, İtalya ve Tayland'dan çeltik ve pirinç, Etiyopya, Bangladeş, Mısır ve Çin'den kuru fasulye, Kanada'dan nohut ve yeşil mercimek, ABD, Ukrayna ve Kanada'dan bezelye ithal eder hale geldiyse bunun sorumlusu AKP iktidarıdır"

TOHUM PAZARININ YÜZDE 70'İ YABANCI FİRMALARIN ELİNE GEÇTİ!

Eskiden buğday stokları olduğunu hatırlatan Atalay "Şimdi her yıl 4 milyon ton düzeyinde buğday ithal eden bir ülke konumuna geldik. Tohum pazarının yüzde 70'i yabancı firmaların eline geçmiş. Diyerek durumun oldukça vahim olduğunun altını çizdi.

ÇİFTÇİ KÖYÜNÜ TERK EDER DURUMA GELDİ!

Çiftçinin yüksek girdi maliyetleri sonucunda artık üretemez ve köyünü terk eder duruma geldiğini ifade eden Atalay, çözümün ise çiftçinin desteklenmesi olduğunu söyledi. "CHP iktidarında çiftçiye mazotu litresi 3 TL'den ÖTV'siz ve KDV'siz olarak vereceğiz" diyen Atalay, böylelikle çiftçinin rahat bir nefes alacağını ifade etti.

HAYVANCILIK CİDDİ BİR KRİZ İÇİNDE!

Türkiye'de hayvancılığında çok ciddi bir kriz içerisinde olduğuna dikkat çeken Atalay, süt sorunu çözülmeden et sorunu çözülmez. Süte hak ettiği fiyat verilecek, üretici ve tüketici fiyatları arasındaki makas küçülecek. Küçük ve orta ölçekli hayvancılık işletmeleri desteklenecek. Tohum ve hayvancılık ıslah istasyonları vasıtasıyla yeniden yerli tohum üretimine ve ülkemiz şartlarına uygun hayvan ırklarının elde edilmesine yönelik ıslah çalışmaları başlayacak ve bölgemizde bu konudaki yatırımlardan yararlandırılacak” dedi.

TARIMDANHABER