ÖZEL HABER / Tarım ve Orman Bakanlığı, “Gıdanı Koru” kampanyası için “Cano” isimli bir çizgi karakter oluşturdu. TV ve radyolarda yayınlanacak reklamlar için eski Türkcell çalışanlarının kurduğu Desibel Ajans ile anlaştı. Tarım ve Orman Bakanlığında üst düzey atamalarda ve Bakan danışmanlarının ağırlıklı olarak Türkcell çalışanlarından tercih edilmesi eleştiri konusu olurken, Bakanlığın reklam ajans işlerinin de Türkcell’den ayrılma çalışanların kurduğu ajanslara verilmesi dikkat çekiyor. 

TARIM BAKANLIĞINDAN ESKİ TÜRKCELL ÇALIŞANLARININ KURDUĞU AJANSA 2 MİLYON LİRALIK TANITIM İŞİ  

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığının, ‘Gıdanı Koru Kampanyası'nın tanıtımı amacıyla dijital medya ve TV-Radyo reklam filmi yayınlattırılması hizmet alımı için 7 Aralık'ta ihale ilanı yayınlandı. İhale doğal afetlerde ve acil durumlarda uygulanan ‘pazarlık' yöntemiyle yapıldı. Pazarlık usulüyle yapılan ihale, eski Türkcell çalışanlarının kurduğu Desibel Ajans’da kaldı ve ajansla 2 milyon 20 bin TL'lik sözleşme imzalandı. 

SELEN KOCABAŞ REKLAM TANITIM İŞLERİNDE KARAR MERCİİNDE 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin gayri resmi danışmanlığını yapan ve Bakanlığın tanıtım organizasyon işlerinde karar merciinde bulunan Selen Kocabaş’ın da eski bir Türkcell çalışanı olması, Bakanlığın büyük bütçeli reklam, tanıtım işlerinin pazarlık usulüyle yapılan ihalelerle belli ajanslara verilmesini tartışmalı hale getiriyor.