Bahri Dağdaş Enstitüsünün 1 milyon 300 bin metrekare verimli tarım arazisinin imara açılmasına tepkiler giderek artarken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dikkat çeken garip bir savunmada bulundu. Altay, buradan elde edilecek gelirin tamamının Konya Ovası'ndaki sulama projelerine harcanacağını dile getiren Altay, "Bekleyen 3 milyar liralık sulama projesinin finansmanını buradan sağlayacağız. Yani 1 milyon 300 bin metrekare tarım alanını kaybediyoruz diye bakmaktan ziyade, binlerce hektar alanı suya kavuşturacağız diye bakıyoruz" dedi.

Yenihaberden.com'un haberine göre, Konya basınının yöneticileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gündemi değerlendirerek devam eden yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Zindankale bölgesinde bulunan KAPSÜL Teknoloji Platformu binasında konuşan Başkan Altay; ulaşım, eğitim, tarım, kentsel dönüşüm, spor yatırımları başta olmak üzere pek çok soruya cevap verdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA 

Bahri Dağdaş Enstitüsü’nün olduğu bölgeyle ilgili spekülasyonlara cevap veren Altay, “Bahri Dağdaş verimli olmayan ama ıslah edilerek sonradan verimli hale getirilmiş bir arazi. Bahri Dağdaş Enstitüsü’nün çalışmalarının devam etmesini istiyoruz. O sebeple enstitünün taşıma işlemini yapalım diye bir gündem var. Nereye taşınacağı netleşiyordu. Bakan Bey değişince ekibi de değişti bu yüzden biraz daha bekliyoruz. Yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekare bir alan imara açıldı. İmara açılan alanla ilgili TOKİ ve Tarım Bakanlığı’nın yaptığı protokolle ilgili şöyle bir madde var. Buradan elde edilecek gelirin tamamı Konya Ovası’ndaki sulama projelerine harcanacak. Bekleyen 3 milyar liralık sulama projesinin finansmanını buradan sağlayacağız. Yani 1 milyon 300 bin metrekare tarım alanını kaybediyoruz diye bakmaktan ziyade, binlerce hektar alanı suya kavuşturacağız diye bakıyoruz. Belediye buradan peşkeş çekiyor diye söyleyenler bilmeli ki, belediye her şeyi açık haleyle yapar, böyle bir şey zaten teknik olarak mümkün değil. Dolayısıyla para sulama işlerine harcanacak. Konya’da sulama işini halletmemiz lazım” dedi.