Anayasa Mahkemesi’nden internet medyasına emsal olacak tarihi nitelikte bir karar çıktı. Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile Tarımdan Haber’e yönelik bu zamana kadar olan erişim engelleri kararlarının haksız oluduğu ve basın özgürlüğünün kısıtlandığı belgelendi. Gelinen noktada rekor düzeyde (136 haber) bir erişim engellerinin kaldırımı durumu ortaya çıktı. 

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTI

Türkiye’nin tarım sektörünün en etkili haber platformu Tarımdan Haber olarak; alınteri, hak, emek mücadelemize bıkmadan, yorulmadan, kamu yararına, doğru bilgi, gerçek belgelerle, milletimizin hakkını aramaya, doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz.

TARIM KREDİ'NİN TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEK!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine, 5 Mayıs 2020’de 1 haberimize, 7 Temmuz 2020’de 65 haberimize, 14 Ağustos 2020’de 55 haberimize, 4 Kasım 2020’de ise 15 haberimize erişim engeli getirilmişti. 4 tane erişim engeli kararının 3’ü Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilirken, 4 Kasım 2020’deki erişim engeli kararı Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilmişti. 

ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURU HABERİNE BİLE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ! 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Tarımdan Haber’in haberlerine karşı hukuk tanımayan tavrı öyle bir hal almıştı ki erişim engeli kararlarına karşı Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru haberine bile erişim engeli kararı aldırılmıştı. Hukuku kendi çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen bu zihniyet, sözde hukuksuz erişim engeli kararlarıyla Tarımdan Haber’i susturacaklarını ve bu yolla şaibeli kararlarını ifşa ettiğimiz haberlerin önüne geçeceklerini zannediyorlardı. Ancak Resmi Gazete’de 7 Ocak’ta yayınlanan Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı başta hukuksuz Genel Müdür Fahrettin Poyraz olmak bu hukuksuz kararları aldıranların bütün hesabını bozdu. 

Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi! Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi!

İHLAL KARARI GENEL KURULDA OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Tarımdan Haber’in de içinde bulunduğu erişim engeli kararlarına yönelik verilen pilot ihlal kararın, Genel Kurul kararı olması ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Başkanvekilleri Hasan Tahsin Gökcan ile Kadir Özkaya başta olmak üzere 12 üyenin oy birliği ile alınması, Tarımdan Haber’in haklılığını net bir şekilde teyit etmiş oldu. 

8 BİN 100 LİRA MANEVİ TAZMİNAT ÖDENECEK

Anayasa Mahkemesi verdiği ihlal kararında başvuruyu yapanların her birine, 8 bin 100 lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. 

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...