Tarımda ‘Milli Birlik’ vurgusuyla hazırlanan ve Bakanlık başta olmak üzere sektörde köklü değişiklikleri öngören projenin hiçbir tarımsal kuruluştan görüş alınmadığı gibi Bakanlık Bürokrasisiyle de istişare edilmeden hazırlandığı ortaya çıktı.

ŞOK İDDİA: BAKANLIK BÜROKRASİSİNİN BİLE HABERİ YOK!

Proje detaylarının bugün ortaya çıkmasıyla birlikte Bakanlık bürokrasisi büyük bir şok yaşarken, Genel Müdürlerin bile üzerinde çalışan proje hakkında tam bir bilgiye sahip olmadıkları kaydediliyor.

BU İDDİALAR DOĞRU MU?

Ülke tarım ve hayvancılığı için ‘ezber bozacak bir proje’ şeklinde tanımlanmasına rağmen projenin dar bir çerçevede hazırlanması dikkat çekerken, söz konusu projenin İstanbul merkezli uluslar arası bir danışmanlık firması tarafından hazırlandığına yönelik iddialar ise kafaları karıştırdı. 

TARIM SEKTÖRÜ HOLDİNG MANTIĞIYLA BAŞTAN AŞAĞI YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Diğer yandan Tarımda Milli Birlik Projesi’nin bugün ortaya çıkan sunumunun son hali olmadığı, içeriğiyle ilgili bazı değişikliklerin söz konusu olabileceği ancak özü itibariyle Bakanlıkta köklü bir değişikliğe gidilerek sektörün holding mantığıyla yeniden yapılandırılmak istendiği dile getiriliyor.

TARIMDANHABER