Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Tarım Orman Şurasına vatandaşlardan yoğun ilgi geldiği belirtildi. Şuranın tanıtım toplantısının yapıldığı 17 Temmuz'dan buyana vatandaştan toplam 7 bin 285 görüş ve önerinin geldiği kaydedilirken, bu görüş ve önerilerin resmi internet adresi üzerinden kamuoyu ile paylaşılmaması dikkat çekiyor. Tarım Şurasında alınacak kararlarda vatandaşdan gelen görüş ve önerilerin ne kadar dikkate alındığının ve belirlenen komisyonlarda gündeme geldiğinin takip edilebilmesi için Bakanlığın internet adresi üstünden bu görüş ve önerileri kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor.

Bilindiği üzere kamuoyunda büyük tepki çeken Tarımda Milli Birlik Projesi'nin, Tarım Şurasında oldu bittiye getirilerek kabul ettirileceği yönünde bir kaygı bulunuyor. Gelen görüş ve önerilerin internet sayfası üzerinden takip edilememesi bu kaygıyı daha da artırıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgiler verildi:

"Vatandaşlar Tarım Orman Şurasına, önerileri ve görüşleri ile doğrudan katılım sağlayabiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet adresi 'https://sura.tarimorman.gov.tr‘de yer alan “Görüş Bildir” sayfasına görüşlerini bildirebiliyor. (Ancak bu sayfadan gelen görüş ve öneriler kamuoyu ile paylaşılmadığı için görülemiyor.) 

Şura’nın tanıtım toplantısının yapıldığı 17 Temmuz’dan bugüne kadar 7 bin 285 görüş bildirildi.

Tarım Orman Şurası'nda, 21 çalışma grubunda üreticiden, dernek, meslek odası, sendika temsilcisine; öğretim üyelerinden, emeklilere kadar toplamda bin 611 üye yer alıyor.

Şimdiye kadar gelen 7 binden fazla öneride en çok ‘genel’ konular başlığında (2.113) görüş bildirilirken;

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı (1.126),

Hayvansal Üretim ve Hayvan Sağlığı (1.031) konuları da vatandaşların yoğunlukla önerilerini sunduğu alanlar oldu.

Şura için gelen görüş ve öneriler 21 çalışma grubunun toplantılarında bir bir değerlendirmeye alınıyor.

Bütün öneri ve görüşlerin ele alındığı 21 çalışma grubunun mesaisi Ekim ayına kadar devam edecek. 

Bu çalışmalarla hazırlanacak raporlar neticesinde, Tarım ve Ormancılığın 25 yıllık yol haritasını belirleyecek olan kararlar, Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılacak toplantıda kamuoyuna duyurulacak.