Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım ve hayvancılıkla ilgili gündeme gelen iddilara cevap vermek amacıyla 33 sayfalık bir kitapçık hazırladı. Vatandaşın doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması iddiasıyla hazırlanan kitapçıkta, gündeme gelen iddialar 33 başlıkta cevaplandırıldı. Saman ithalatına yönelik iddialara da cevap verilen kitapçıkta, Türkiye'nin saman üretiminde kendine yeter durumda olduğu kaydedildi. 

SAMAN ÜRETİMİNDE KENDİMİZE YETER DURUMDAYIZ

'Kamuoyunda Gündeme Gelen Asılsız İddialar ve Gerçekler' kitapçığında ülkenin saman üretiminin yıllık 25 Milyon ton olduğu, hayvancılıkta ise 15 milyon ton saman tüketildiği kaydedildi. Geri kalan miktarın ise kâğıt endüstrisi, mantar yetiştiriciliği ve hayvan altlığı olarak kullanıldığına dikkat çekilen kitapçıkta, "2019 yılı itibari ile ithal ettiğimiz saman sadece 0,15 ton olup toplam üretimimiz yanında kıyaslanamayacak kadar küçük bir miktardır" denildi. 

7 BİN TON SAMAN İHRAÇ ETTİK

Türkiye'nin bu yıl itibariyle saman ihracatçısı konumunda olduğu, yıl içinde bu zamana kadar 7 bin 370 ton saman ihraç edildiği ifade edildi.

'Kamuoyunda Gündeme Gelen Asılsız İddialar ve Gerçekler' kitapçığınının tamamına ulaşmak için tıklayın... 

Revize Baskı Kontrol.pdf