Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Zeytincilik Yasasının 1939 yılında çıktığını, o yıllardaki teknolojiler ile bugünün teknolojisinin aynı olmadığını söyledi. Özlü, “Türkiye'nin büyümesi ve üretim olması lazım. Hollanda'ya gittim, orada fabrikaların hemen yanındaki otlaklarda hayvanların otladığını gördüm. Günümüzde de Hollanda'nın tarım ihracatı çok yüksek. Bizim de tarımla sanayiyi barıştırmamız gerekiyor. Bu konuya ülkenin toptan kalkınması olarak bakmamız gerekiyor" dedi.

Bakan Özlü, şunları söyledi:

Tarım Alanlarını Yok Etmeden Sanayileşmek Mümkün!

“Ben şahsen, zeytin sahalarına sanayi tesisi kurmak amacında değilim, buna önce ben karşı çıkarım. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile bu konuyu dün akşam konuştum, tekrar konuşacağız. Zeytincilik konusunda, tasarının tümü üzerinde spekülasyon yapılmasından yana değilim. Zeytin sahalarını ya da tarım alanlarını yok etmeden de sanayileşmek mümkün, sanayiyi de güçlendirmek gerekiyor. Bu konuyu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile tekrar istişare edeceğiz ve ortak bir karar vereceğiz. Bu madde, 77 maddelik tasarının sadece bir maddesidir. İlla böyle olsun diye ısrarcı olmayacağım. Çünkü, spekülasyona doğru gidiyor. Bir madde için paketin tamamına halel gelmesini doğrusu arzu etmem. Çıkarabiliriz o maddeyi, sorun değil."

Bakan Özlü, iktidarlarında zeytin sahalarının arttığını, zeytin ağacı sayısının 90 milyondan 180 milyona ulaştığını kaydetti.

TARIMDAN HABER