Silivri Belediyesi, 'Çiftçiye Tohum Desteği' projesi kapsamında sertifikalı yerli arpa tohumu elde etmek için ücretsiz sertifikalı yerli arpa tohumu dağıttı. Silivri Gümüşyaka Mahallesinde de sertifikalı yerli arpa tohumu elde etmek için ekim yapılan 300 dönüm arazide hasata başladı. Hasadın ardından elde edilecek ürün ve çıkacak samanlar tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

AMACIMIZ DAR GELİRLİ ÇİFTÇİMİZE VE HAYVANCIMIZA DESTEK OLMAK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, amaçlarının dar gelirli çiftçi ve hayvancılık yapan vatandaşa destek olmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "İstanbul’un en verimli toprakları olan Silivri’deyiz. Silivri Belediye Başkanı olarak yola çıktığımız ilk günden beri ‘marka kent Silivri’nin en önemli lokomotifler biri tarım ve hayvancılıkla katma değer katmış çiftçilerimiz ve tarım olacak’ dedik. Bizlerde dar gelirli çiftçimize ve hayvancımıza destek olma adına onlara ücretsiz arpa tohumu desteği veriyoruz. Bu desteği de şu şekilde sağlıyoruz. Silivri Belediyesi'nin daha önce hiç ekilmeyen, boşta duran 300 dönümlük bir arazisini kullandık. Buradan çıkacak 150 tonluk bir arpayı da 600 çiftçimize bölüştürdük. Aynı zamanda ek hibe olarak hiçbir ücret almadan onlara tohum desteği verdik. 600 çiftçimiz de bu alınan destek ile her biri onar dönüm arazilerine ekebilecek”

TARIM TOPRAKLARI İMARLI TOPRAKLARDAN DAHA DEĞERLİ OLACAK 

Belediye Başkanı Yılmaz, Silivri'deki tarım topraklarının beş yıl içinde imarlı topraklardan daha değerli olacağını kaydederek, “Geliriniz ne olursa olsun koronavirüs döneminde sadece üç öğün yemek yiyebileceğimizin farkına vardık. Bu dönemde Restoranlar kapalıydı, sadece tarım ve gıdanın önemini bir kez daha anlamış olduk. Ama unutmayalım biz ülke olarak yerli ve milli üretime destek vermeye devam edeceğiz. Silivri’deki temelleşen ve üretimden vazgeçen insanlarımızı tekrar toprağa döndürmek amacımız. Hemşerilerim şunu bilsinler beş yıl içerisinde Silivri’deki tarım toprakları imarlı topraklardan daha değerli olacak” dedi.