Gemlik Gübre, Can gübrede yeni bir kampanya yaparken, bayilerine gönderdiği yeni fiyat listesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Gemlik Gübre, kampanya kapsamında 21.02.2022 tarihinden itibaren Can gübrenin satış fiyatını 4000 TL/Ton olarak duyurdu. Kampanyalı satışla ilgili olarak şu bilgiler verildi: “Sayın Bayimiz Türk çiftçisinin Türk tarımını korumak ve desteklemek adına, şirketimizin üreticisi olduğu Can %26 gübresinde 21.02.2022 (Pazartesi) tarihinden itibaren geçerli olacak sizlere özel kampanya başlatılmıştır” denildi. 

CAN GÜBRE 9 BİN LİRAYA KADAR ÇIKMIŞTI!

Bilindiği üzere Can gübresi 9000 TL/Ton’a kadar çıkmıştı. Gelinen noktada fiyatların 9 bin liradan 4 bin liraya kadar düşmesi çiftçinin gübre üstünden nasıl soyulduğunu da gözler önüne serdi. 

TARIM KREDİ'NİN YÜZDE 30 İNDİRİMİ PİYASADAN YÜZDE 50 PAHALI HALE GELDİ 

Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatifleri de geçtiğimiz hafta yaptığı indirimle Can gübresini 6150 TL/Ton’a düşürdüğünü duyurmuştu. Ancak gelinen noktada Tarım Kredi Kooperatiflerinin yüzde 30 indirimli Can gübre fiyatları bile piyasa fiyatlarının yüzde 50 daha pahalı duruma geldi. 

MADEM İNDİRİLEBİLİYORDU BUGÜNE KADAR NEDEN FİYATLAR İNDİRİLMEDİ?

Döviz kurlarında bir düşüş olmamasına rağmen firmaların gübre fiyatlarında arka arkaya indirime gitmesi gübrede oynanan büyük oyunu ele verdi. 

FAİK TOY ÇİFTÇİNİN UĞRADIĞI ZARARI ORTAYA KOYDU!

Gemlik Gübre’nin kampanyalı satış fiyatını twitter hesabından paylaşan Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, bir günde uğradığı zarara dikkat çekti. Gemlik Gübre’nin yaptığı indirimi, “Kaç çiftçiye faydası olacak?” diye tepki gösterin Toy, buğday üreticisinin çoğunun Can gübreyi 9000’den 8000’den, 7000’den aldığını hatırlatarak, “En son Tarım Kredi Kooperatifleri 6150 TL fiyat açıklamasından sonra piyasadan 5350 TL’ye 40 ton aldım, bugün 4000 TL’ye indirdik diyorlar. 1 günde uğradığım zarar 54000 TL” dedi.