Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Bakanlığın projesi bu yıl için 29 ilde (Kocaeli, Edirne, İstanbul, Bilecik, Çanakkale, Aksaray, Antalya, Bartın, Bitlis, Bingöl, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Hatay, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Mardin, Muş, Nevşehir, Urfa, Uşak ) gerçekleştirilecek.

KOCAELİ'DE 75 KADIN ÇİFTÇİ

Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde Edirne, İstanbul, Bilecik, Çanakkale il Müdürlükleriyle birlikte gerçekleştirilecek olan "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı kapsamında Kocaeli ilinde 75 kadın çiftçiye İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek. Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.

Bu proje için en az bir yıl çiftçilik yapan, eğitime düzenli katılmaya mani hali olmaması, 18-40 yaş arası bulunması, bir proje fikrinin bulunması, son iki yıl içinde bakanlığın düzenlediği destek programından yararlanmaması da aranan kriterler arasında bulunuyor. Proje kapsamında dereceye giren –çiftçilerden birincile 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye de 1000 TL ödül verilecek.

Türkiye finalinde dereceye giren projelere verilecek destekleme miktarı minimum 20.000 TL, maksimum 40.000 TL olup bu bütçe aralığında proje hazırlaması (Desteklenecek miktarı aşan bütçelerde diğer mali kaynakların proje detayında teminat mektupları ile bildirilmesi) gerekmektedir.