Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Rusya, Türk tarım ürünlerine yasağı tamamen kaldırmadığı için Türkiye de bu ülkeden buğdayın vergisiz ithalatını durdurduğunu hatırlatarak, “yakında her şeyi görüşeceğiz. Rusya Ekonomi Bakanı'nı Türkiye'ye davet ettik" açıklamasında bulundu.

Zeybekci, Rusya'nın Türk tarım ürünlerini almamasına karşılık Türkiye'nin Rusya'dan yaptığı 1 milyar 830 milyon dolarlık ithalatın 1.35 milyar dolarının Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİB) kapsamında getirildiğini söyledi.

Bizim Yasağımız Yok!

Bakan Zeybekci, Rusya ile görüşmelerde yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini ilettiklerini belirterek, “DİB kapsamında bizden lisans alan ihracatçılarımız, buğday, makarnalık buğday ve diğer tarım ürünlerini bu kapsamda Rusya'dan değil, başka ülkelerden almak istiyorlar. Biz de onların bu taleplerini Ekonomi Bakanlığı olarak haklı gördük. Bizim kesinlikle bir yasağımız yok. Rusya'dan ürün almak isteyen herkes vergilerini ödeyerek ürünlerini getirebilir ama Rusya'nın yasak diye bir kelimesi var" ifadesini kullandı.

Her An Görüşebiliriz!

İlgili Rus bakanlarla telefonda görüştüğünü kaydeden Zeybekci, “İnşallah yakında her şeyi görüşeceğiz. Her an görüşebiliriz. Cumhurbaşkanımızla gittiğimizde bu konuları gündeme getirdiğimiz için onları davet ettik. Ekonomi Bakanı, KEK Başkanı ile görüştük ve Türkiye'ye davette bulunduk" diye konuştu.

Kaynak: Star