Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına üç ay önce atanan Bakanlık Basın Müşaviri Uğur Alıcı, dün sessiz sedasız görevden alınırken, yerine Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Sürur Kır getirildi. Kır, daha önce Daire Başkanı iken Bakan Pakdemirli tarafından görevden alınmış ve mahkeme kararı ile bu görevine geri dönmüştü. Mahkeme kararı ile Daire Başkanlığına dönen Kır’ın dün ani bir kararla Kurum Başkanlığına atanması dikkat çekti. 

TANITIM VE ORGANİZASYON İŞLERİNİN YENİDEN BAŞLAYACAĞI BİR SÜREÇTE YAPILAN DEĞİŞİKLİK DİKKAT ÇEKTİ 

Pandemide normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Bakanlığın tanıtım ve organizasyon işlerinin de yeniden hız kazanması bekleniyor. Tam böyle bir süreçte yapılan değişiklik dikkat çekerken, Bakan Pakdemirli döneminde Kurum Başkanlığına yapılan bu atama 4’üncü atama olarak kayıtlara geçti. 

EĞİTİM YAYINA KURUM BAŞKANI DAYANMIYOR! 

Bakan Pakdemirli, göreve başladığında Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına 2018 Ağustos ayında İsa Sertkaya atanırken, Sertkaya, 9 ay önce görevden alınarak yerine Şükrü Kanber getirilmişti. Kanber de geçtiğimiz Mart ayında görevden alınarak, yerine bu sefer Tarım ve Orman Bakanlığı Basın Müşaviri Uğur Alıcı atanmıştı. Uğur Alıcı da 3 ay sonra görevden alınarak, Sürur Kır getirildi. Bu süreçte sadece İsa Sertkaya’nın atama kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlanırken, Kanber ve Alıcı kararnameleri yayınlanmadan görevlerinden alınmış oldu. Kır'ın da kararnamesinin yayınlanıp yayınlamayacağını zaman gösterecek.