Milli Gazete Ankara Haber Müdürü ve Tarımdan Haber Sorumlu Genel Yayın Yönetmeni Sadettin İnan’ın, Tarım Kredi Kooperatifleri ve dönemin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz aleyhinde Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 2021 yılında açtığı manevi tazminat davası 10 Ocak’ta sonuçlanarak, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Fahrettin Poyraz, 10 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

MAHKEME GAZETECİNİN GÜVENİNİ ZEDELEYEREK KAMUOYUNUN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN MAKSATLI BİR ŞEKİLDE ENGELLENDİĞİNE HÜKMETTİ 

Gazeteci Sadettin İnan, Tarım Kredi Kooperatifleri ve dönemin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz hakkında; ‘Organize bir şekilde yapılan suç duyuruları ve erişim engeli kararları ile gazetecilik mesleğini engellemek, mahkeme ve savcılıklar üzerinden taciz etmek, adli mercileri bilerek ve kasıtlı bir şekilde yanıltmak, gazetecinin güvenirliliğini kasıtlı bir şekilde zedelemek ve kamuoyunun haber alma özgürlüğünü maksatlı bir şekilde engellemek’ gerekçesiyle 30 bin lira manevi tazminat davası açmıştı.

FAHRETTİN POYRAZ’IN KÖTÜ NİYETLİ ORGANİZASYONU BELGELENDİ! 

Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi hakiminin, davacı Sadettin İnan’ın iddialarını haklı bularak tazminat davasına hükmetmesi, Fahrettin Poyraz’ın kötü niyetli organizasyonu da hukuken belgelemiş oldu. Mahkeme Hakiminin, ilk kez böyle bir karar verdiğini belirterek, davacının gazetecilik mesleğine organize bir şekilde açık bir saldırı yapıldığının, taciz edilerek baskı altına alınarak, kamuoyunun haber alma özgürlüğünün maksatlı bir şekilde engellenmeye çalışıldığının dosyadaki evraklardan anlaşıldığına hükmetmesi dikkat çekti.

TOPLU ERİŞİM ENGELİ KARARLARI ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN GERİ DÖNMÜŞTÜ! 

Bilindiği üzere Fahrettin Poyraz, gazeteci Sadettin İnan tarafından ortaya çıkarılan büyük yolsuzlukların üstünü örtmek için toplu halde haberlere belli hakimler üzerinden erişim engeli kararı aldırarak, gazeteci hakkında koordineli bir şekilde hem Merkez Birliği hem de iştirakler üzerinden suç duyuruları yaptırılmıştı. Merkez Birliği ve iştirakler üzerinden yaptırılan kurumsal suç duyuruları yetmemiş gibi bir de yöneticiler adına ayrı ayrı suç duyuruları yapılmıştı. Fahrettin Poyraz, bununla da yetinmeyerek, Türkiye genelindeki bütün kooperatiflere de talimat göndererek, kooperatiflere organize bir şekilde suç duyuruları yaptırılmıştı.

ORGANİZE BİR ŞEKİLDE YAPILAN 100’E YAKIN SUÇ DUYURULARININ HEPSİNİ KAYBETTİ!

Milli Gazete ve Tarımdan Haber'e yönelik 100’e yakın suç duyurusunda bulunulurken, bu suç duyurularının hepsi Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından reddedildi.  

ÇİFTÇİNİN PARASI İLE ÖZEL HUKUK BÜROSU TUTULMUŞTU

Fahrettin Poyraz'ın Merkez Birliğinin avukatları bulunmasına rağmen sırf gazeteciyi yıldırmak için özel bir hukuk bürosu ile anlaştığı ortaya çıkmıştı. Eski AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ile Nuri Köse’nin ortağı olduğu Köse Hukuk Bürosu’na 2021 yılında Tarım Kredi Holding üzerinden aylık 30 bin lira danışmanlık ücreti verilerek, bu avukatlar üzerinden baskı kurmaya çalışmışlardı. Köse Hukuk Bürosu’nun sözde hukuk görüntüsü adı altında yapacağı işlemlere karşılık aylık 30 bin liralık danışmanlık ücreti ödenmesinin ifşa olmasıyla birlikte, organize ve maksatlı bir şekilde yapılan suç duyuruları bıçak gibi kesilmişti. 

6 KOOPERATİF VE NURİ KÖSE’YE DE TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Kasıtlı, organize ve maksatlı bir şekilde gazetecilik mesleğinin engellenmesinden dolayı Fahrettin Poyraz’ın dışında Kütahya, Muğla, Çatalca, Tekirdağ, Bartın ve Uşak Tarım Kredi Kooperatiflerine de ayrı ayrı tazminat davası açıldı. Bunun dışında Köse Hukuk Bürosunun ortağı ve Nuri Köse aleyhinde de 50 bin lira manevi tazminat davası açıldı. Söz konusu manevi tazminat davaları devam ederken, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararın bu mahkemeler için de emsal karar olması bekleniyor.

FAHRET POYRAZ’IN HUKUKSUZ ATAMASINA 4 YIL BOYUNCA GÖZ YUMULMUŞTU?

Fahrettin Poyraz, 5 Aralık 2017’de hukuksuz bir şekilde Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğüne atanırken, tam 4 yıl boyunca bu görevini de hukuksuz bir şekilde yapmıştı. Hukuksuz atama belgeleri ile ortaya çıkarmasına rağmen Poyraz görevden alınmayarak, çiftçi kuruluşunun 4 yıl boyunca hukuksuz bir şekilde yönetilmesine göz yumulmuştu. Poyraz, hukuksuz atamaya yönelik belgeli haberlere karşı duruşmalı bir dava açamazken, belli hakimler üzerinden duruşmasız bir şekilde karar verilen hukuksuz erişim engeli kararları ile kendi hukuksuzluğunu gizlemeye çalışmıştı. Ancak Milli Gazete’nin ve Tarımdan Haber'in haberlerine yönelik toplu halde aldırılan erişim engeli kararlarının hukuksuzluğu da Anayasa Mahkemesi tarafından tescillenerek, ihlal kararı verilmişti. Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ilk kez açılan ve duruşmalı bir şekilde yapılan manevi tazminat davasının da Poyraz’ın aleyhine sonuçlanması, Tarım Kredi Kooperatiflerinde 4 yıl boyunca işlenen hukuk cinayeti belgelenmiş oldu.

POYRAZ’IN 4 YIL BOYUNCA ATTIĞI İMZALAR VE ALDIĞI YÜKSEK MAAŞ-İKRAMİYE VE HUZUR HAKKI ÜCRETLERİ YOK HÜKMÜNDE!

Çiftçinin tarlasını bereketlendirecek yağışlar geliyor! Çiftçinin tarlasını bereketlendirecek yağışlar geliyor!

Fahrettin Poyraz’ın Anayasa Mahkemesinin ardından duruşmalı bir şekilde yapılan manevi tazminat davasını da kaybetmesi, Tarım Kredi Kooperatiflerinde 5 Aralık 2017 ile 29 Ocak 2022 tarihleri arasında alınan kararları ve atılan imzaları hukuken yok hükmünde olduğunu belgelerden, 4 yıl boyunca Poyraz’a ödenen yüksek maaş, ikramiye, huzur hakkı ücretleri, yolluk ve harcırahların da haksız bir şekilde kendisine ödendiğini belgeledi.  

DEVLET DENETLEME KURULU TESPİT EDİLEN YOLSUZLUKLARLA İLGİLİ NEDEN HİÇ BİR İŞLEM YAPMIYOR?

Fahrettin Poyraz’ın açılan manevi tazminat davasını kaybetmesi, Devlet Denetleme Kurulu’nun tarihinde ilk kez Poyraz döneminde Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaptığı denetimi ve tespit edilen büyük yolsuzlukları bir kez daha gündeme getirirken, Devlet Denetleme Kurulu’nun tespit edilen bu büyük yolsuzluklara rağmen Poyraz hakkında yargılama sürecini başlatmaması manidar bulunuyor.

MAHKEMEYE AVUKAT BİLE GÖNDEREMEDİLER!

Tarım Kredi Kooperatifleri ve Fahrettin Poyraz’ın Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan manevi tazminat davasına avukat bile göndermemeleri dikkat çekti. Tarım Kredi ve Fahrettin Poyraz, 1.5 yıl süren duruşmaların hiç birine avukatla savunmada bulunamadılar. Tarım Kredi Kooperatiflerinin kurum aleyhine açılmış manevi tazminat davasına avukat göndermemesi Fahrettin Poyraz döneminde yapılan yolsuzlukların kabulü anlamına gelirken, Poyraz’ın avukat göndermemesi de savunacak bir durumunun olmadığını gözler önüne serdi.