TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım Kredi Kooperatifleri, patates ve soğan alım sözleşmelerini yerel seçimlere hazırlık kapsamında yaparken, sözleşme kapsamında alımı yapılan patates ve soğanlar depolarda tutularak yerel seçimler öncesinde yani Şubat ve Mart aylarında piyasaya sürülecek.

Tarım Kredi yem fiyatlarında 5 lira üre gübrede 37 lira indirim yaptı! Tarım Kredi yem fiyatlarında 5 lira üre gübrede 37 lira indirim yaptı!

300 BİN TON PATATES 6 TÜCCARDAN ALINACAK!

Tarım Kredi Kooperatifleri geçtiğimiz haftalarda tüccarla 9 liradan 50 bin ton soğan alım sözleşmesi imzalamıştı. Benzer bir sözleşme patates için de yapıldı. 6 tüccarla kilosu 18 liradan 300 bin ton patates alım sözleşmesi imzalanırken, sözleşme kapsamında patatesler tüccarlar tarafından Şubat ayına kadar depolarda tutulacak.

TÜCCARA PARASI PEŞİN ÖDENECEK!

Yerel seçimler öncesinde patates ve soğanda bir kriz yaşanmaması için tedbir kapsamında alımlar yapılırken, çiftçi kuruluşunun patates ve soğanı çiftçi ortaklarından değil de tüccardan alması dikkat çekiyor. Tarım Kredi Kooperatifleri sözleşme kapsamında patates ve soğanın parasını da tüccarlara peşin ödeyecek.

ŞUBAT-MART AYLARINDA TESLİM EDİLECEK!

Tarım Kredi ile taahhüt vererek sözleşme imzalayan tüccarlar, soğanın parasını 9 liradan, patatesin parasını ise 18 liradan peşin alarak, çiftçiden soğanı 4 ile 5 liradan patatesi de 8 ile 10 liradan tedarik ederek depolayacaklar. 3 ay depoda bekletilecek patates ve soğan, Şubat-Mart aylarında Tarım Kredi Kooperatiflerine teslim edilecek.