Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Milli Gazete’nin Tarım Kredi Kooperatifleri ile ilgili ısrarlı haberlerinin ülke tarımına pozitif yansımaları görünmeye başlandı. Tarım Kredi Kooperatifleri kimyevi gübrelerde yüzde 30 indirime giderek, 14 Şubat’tan itibaren üre gübresi 9200 TL, 20.20.0 gübresi 6100 TL ve çay gübresi ise 7500 TL’den satılacak. Tarım Kredi Kooperatiflerinin yapacağı bu indirimi bazı gübre firmaları önceden haber almış olmalılar ki gübre fiyatlarında arka arkaya indirime gitmeye başlamışlardı. Bu da iyi yönetilmesi durumunda Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Türk tarımı için ne kadar stratejik bir öneme sahip olduğunu gözler önüne sermiş oldu. 

YENİ GENEL MÜDÜRDEN ÇİFTÇİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Tarım Kredi Kooperatifleri, 4 yıllık üzerindeki ölü toprağı atmaya başladı. Hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz’ın bir gece alınan ara kararla görevden alınarak yerine atanan Hüseyin Aydın, çiftçi için önemli bir adım attı. Tarım Kredi Kooperatifleri, gübre fiyatlarından büyük darbe yiyen çiftçinin girdi maliyetlerini düşürmek için kimyevi gübrelerde yüzde 30 indirime gitti. Yeni Genel Müdürün bu kararı, ‘istenildiğinde demek ki olabiliyormuş’ yorumlarını da beraberinde getirdi. 

MİLLİ GAZETE’NİN ISRARLI TARIM KREDİ HABERLERİNİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Tarım Kredi Kooperatiflerinde özellikle son dört yıldır çiftçi lehine bir adım atılmazken, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu adeta birilerinin kendi çıkar ve menfaatleri için yağmalanan bir kurum haline gelmişti. Tarım Kredi Kooperatifleri’nin çitçi ve ülke tarımı için stratejik bir önemi bulunmasına rağmen, bu gücü pasifize edilirken, bundan da en büyük darbeyi çiftçi ve ülke tarımı yemişti. Tarım Kredi Kooperatiflerinde Genel Müdürün değişmesiyle birlikte çiftçi lehine de olumlu adımlar atılmaya başlandı. 

İŞTE TARIM KREDİ’NİN GÜCÜ

Tarım Kredi Kooperatifleri, bugün yaptığı açıklama ile kimyevi gübrelerde yüzde 30 indirim yapıldığını duyururken, bu açıklamadan önce gübre firmalarının arka arkaya yaptıkları fiyat indirimleri de dikkat çekmişti. Gübre firmalarının yaptıkları indirimlerinin arkasında da Tarım Kredi Kooperatifleri’nin bugün açıkladığı indirim kararı çıkarken, bu durum iyi yönetilmesi durumunda Tarım Kredi Kooperatiflerinin Türk çiftçi için gücünü göstermiş oldu. 

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNİN GÜBRE FİYATLARINDA YAPILAN YÜZDE 30 İNDİRİMLE İLGİLİ YAPTIĞI KAMUOYU DUYURUSUNDA ŞUNLAR KAYDEDİLDİ

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, üreticilerimizin tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda karşılamaya ve ülke tarımını desteklemeye devam etmektedir. Tarımsal üretimin devamlılığı açısından verimlilik en önemli konulardan biridir. Tarım alanlarından daha fazla ürün elde etmek için verim ve kalitenin sürekliliğini sağlamak büyük önem taşımaktadır. 

Başta kimyevi gübre olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artışlarından olumsuz etkilenen üreticilerimizin üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla üretimi kolaylaştırıcı imkanlar sağlanmaktadır. Bu kapsamda, 14.02.2022 tarihi itibariyle kimyevi gübrelerde % 30’a varan indirimler yapılmış olup, ÜRE gübresi 9.200 TL, 20.20.0 gübresi 6.100 TL ve çay gübresi ise 7.500 TL’den satılacaktır.

Sürdürülebilir tarımsal üretim için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da daha güçlü bir şekilde üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz."

İNDİRİM SONRASI İŞTE GÜBRE FİYATLARI

Üre gübresi: 9200 TL/Ton

20.20.0 gübresi: 6100 TL/Ton

Çay gübresi: 7500 TL/Ton