Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla görevden alınan bir önceki hukuksuz Genel Müdür Fahrettin Poyraz döneminde Tarım Kredi’nin iştiraki TARNET pasifize edilerek kurulan paravan şirket üzerinden hizmet alımları yapılırken, şimdi de TARNET üzerinden kooperatif ve iştiraklerde çalıştırılan sözleşmeli personelin tamamen özel bir şirkete devredilmek için çalışma başlatıldığı ortaya çıktı.

TARNET ÜZERİNDEKİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÖZEL BİR ŞİRKETE AKTARILACAK

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, tarımda teknolojik yatırımları ile ön plana çıkan TARNET’in içini tamamen boşaltırken, TARNET üzerinden kooperatif ve iştiraklerde çalıştırılan sözleşmeli personeli de dışarıdan özel bir şirkete devretme hazırlığı yaptığı kaydediliyor. TARNET pasifize edilerek, kooperatif ve iştiraklerde çalıştırılan sözleşmeli personelin özel bir şirkete devredilmek istenmesi dikkat çekerken, bu durum Fahrettin Poyraz döneminde yaşanan paravan şirket skandalını gündeme getirdi.

Görevden alınan Fahrettin Poyraz’ın Tarım Kredi Marketlerde çalışan personeli, TARNET üzerinden değil kendisine yakın Mehmet Uslu’ya kurdurduğu Yusel İnşaat üzerinden işe alarak kendisine büyük bir rant sağladığı ortaya çıkmıştı. Skandalın ortaya çıkması üzerine paravan şirketle yapılan sözleşme apar topar iptal edilmişti.

DUYURU VE İLANA ÇIKILMADI!

TARNET’in bünyesinde yaklaşık 1800 sözleşmeli personel bulunurken, bunların bir kısmının kadroya alınması beklenirken, kadro dışında kalan yaklaşık 750-800 personelin ise özel bir şirkete devredileceği ifade ediliyor. Söz konusu özel şirketle yapılacak iş anlaşması için hiçbir duyuru ve ilana çıkılmaması ise dikkat çekti.

Tarım Bakanı Yumaklı'dan 'Tarım Cebimde' uygulaması açıklaması: Yeni modül eklendi! Tarım Bakanı Yumaklı'dan 'Tarım Cebimde' uygulaması açıklaması: Yeni modül eklendi!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BİLGİSİ VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fahrettin Poyraz döneminde TARNET pasifize edilerek Tarım Kredi Market çalışanlarının paravan şirket üzerinden çalıştırılmasına ciddi anlamda tepki göstermişti.