Tarım Kredi Marketlerde Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılan tağşişçi firma ortağı skandalında yeni bir skandal patlak verdi. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Tarım Kredi Birlik A.Ş’den alınarak Tarım Kredi Holding’e transfer edilen tağşişçi firma ortağı, şimdi yeniden Tarım Kredi Marketlerin bağlı bulunduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye görevlendirmesi yapıldı. Buna göre, Tarım Kredi Birlik A.Ş, ikiye bölünecek ve Tarım Kredi Marketler için bütün satın almaları yapacak şirketin başına ise tağşişçi firma ortağı Genel Müdür yapılacak. 

TARIM KREDİ MARKETLERİN GENEL MÜDÜRÜ KARŞI ÇIKTI 

Söz konusu görevlendirmeye Tarım Kredi Birlik A.Ş Genel Müdürü Bayramali Yıldırım’ın kesinlikle karşı çıktığı ancak Tarım Kredi Kooperatiflerinde hukuksuz bir şekilde görev yapan Fahrettin Poyraz’ın talebi üzerine bu görevlendirmenin yapıldığı kaydediliyor. Çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Tarım ve Orman Bakanlığı kayıtlarında belgeli olan tağşişçi firma ortağından vazgeçememesi manidar bulunuyor. 

Tarım Kredi Marketler, tağşişçi genel müdürden vazgeçemiyor. Milli Gazete’nin haberleri üzerine görevden alınarak Tarım Kredi Holding’e transfer edilen tağşişli genel müdür, şimdi yeniden Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye geçici görevle görevlendirildi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin, geçmişte halkın sağlığını hiçe sayarak ürettiği hileli ürünlerle çok kez ifşa olan firma ortağından vazgeçememesi dikkat çekiyor. 

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MAAŞIYLA ŞEF YAPILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği market projesinin başına geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belgeli tağşişçi bir ismin Genel Müdür yapılması büyük bir skandala neden olmuştu. Milli Gazete’nin ortaya çıkardığı skandal sonrası tağşişçi genel müdür, sessiz sedasız Tarım Kredi Birlik A.Ş Genel Müdürlüğünden alınarak önce Genel Müdür Yardımcılığına sonra ise şef yapılarak kamuoyunun gözünden kaçırılmak istenmişti. Tağşişçi firma ortağının Tarım Kredi Birlik A.Ş’de Genel Müdür Yardımcısı maaşıyla şef yapıldığının ortaya çıkması, kurumda büyük bir infiale neden olurken bu sefer bu kişi Tarım Kredi Holding’e transfer edilerek, yaşanan kriz soğumaya bırakılmıştı. 

TARIM KREDİ BİRLİK A.Ş İKİYE BÖLÜNECEK SATIN ALMALARIN BAŞINA TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞI GETİRİLECEK

Ortaya çıkan yeni senaryoya göre Tarım Kredi Marketlerin bağlı bulunduğu Tarım Kredi A.Ş, ikiye bölünecek ve marketler adına bütün satın almaları yapacak olan şirketin başına ise tağşişçi firma ortağının getirilmesi amaçlanıyor. Bu plan doğrultusunda geçtiğimiz 21 Aralık’ta Tarım Kredi Holding, aldığı kararla Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanlığında görevli olan tağşişli firma ortağını, Tarım Kredi Birlik A.Ş’nin yeniden yapılanma sürecinde gözetimde bulunmak amacıyla geçici olarak bu şirkete görevlendirdiği ortaya çıktı. 

MARKETLERİN GENEL MÜDÜRÜ TAĞŞİŞLİNİN GÖREVLENDİRİLMESİNE KARŞI ÇIKTI 

Tarım Kredi Birlik A.Ş Genel Müdürü Bayramali Yaldırım’ın tağşişçi firma ortağı Yavuz Mehmet Bulut’un yeniden şirketine görevlendirilmesine kesinlikle karşı çıktığı ancak bu görevlendirmenin Tarım Kredi’de hukuksuz bir şekilde Genel Müdürlük yapan Fahrettin Poyraz’ın isteği üzerine yapıldığı kaydediliyor.

TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞI KORUMAYA ALINIRKEN MİLLİ GAZETE’NİN HABERLERİNE HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE ERİŞİM ENGELİ VE TEKZİP KARARI ALDIRILMIŞTI!

Bilindiği üzere çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi’nin çiftçiden alınan ürünlerin halka daha uygun fiyata satılması amacıyla kurulan Tarım Kredi Marketlerin başına geçmişte ortağı olduğu firmaların halkın sağlığını hiçe sayarak ürettiği hileli ürünlerle Bakanlık tarafından çok kez ifşa olmuş bir firma ortağının atanması tam bir skandala neden olmuştu. Bu skandalın ortaya çıkması üzerine Tarım Kredi Kooperatifleri tağşişçi firma ortağı ile ilgili hiçbir işlem yapmazken, skandalı ortaya çıkaran Milli Gazete’nin haberlerine hukuksuz bir şekilde erişim engeli ve tekzip kararı aldırılması manidar bulunmuştu.