Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Milli Gazete’nin Tarım Kredi Kooperatiflerinde paravan şirket yolsuzluğunda 2021 yılında ortaya çıkardığı ‘villa skandalında’ şok gelişme! Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın, paravan şirket üzerinden Tarım Kredi’ye kiraya verilen Poyraz’ın eşine ait villayı boşalttığı ortaya çıktı. Hüseyin Aydın’ın, gelen tepkiler üzerine skandal villayı 1 yıl sonra boşaltması çiftçi kuruluşunda yolsuzluğun nasıl sıradanlaştığını gözler önüne serdi.

Türkiye’de kurumlarda yolsuzluk giderek derinleşirken, yapılan yolsuzlukların hiç birinin hesabı sorulmayarak üstünün örtülmesi kamu vicdanını derinden yaralıyor. Kurumlarda yapılan yolsuzluklarda hiçbir sınır tanınmazken, bu yolsuzlukların daha çok paravan şirketler üzerinden yapılması dikkat çekiyor.

FAHRETTİN POYRAZ RESMİYETTE KENDİSİNE AİT OLMAYAN ŞİRKETİNDE ÇALIŞAN PERSONELE PARAVAN ŞİRKET KURDURARAK EŞİNİN ÜSTÜNDEKİ VİLLAYI TARIM KREDİ’YE KİRALATMIŞTI! 

Milli Gazete, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir önceki hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz döneminde paravan şirketler üzerinden nasıl soyulduğunu belgeleri ile ortaya çıkarmıştı. Poyraz’ın yarı tapusu eşinin üstüne ait bir villayı kendi şirketinde çalışan bir personele kurdurulan paravan şirket üzerinden görev yaptığı kuruma kiralatması, yapılan yolsuzluklarda artık hiçbir sınır tanınmadığını gözler önüne sermişti. 

Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu! Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu!

YOLSUZLUKLARDA ARTIK HİÇ BİR SINIR TANINMIYOR!

Resmiyette kendisine ait olmayan ancak Fahrettin Poyraz’a ait olan İris Akademi’de çalışan Mehmet Uslu’ya 2020 yılında kurdurulan Yusel İnşaat şirketi, yarı hissesi Poyraz’ın eşine ait olan Ankara/Ümitköy’deki villayı şirket kurulumun hemen ardından satın alarak Tarım Kredi Kooperatiflerine aylık 35 bin liradan ofis olarak kiraya vermişti. Villanın bulunduğu konum itibariyle Tarım Kredi’nin kullanımına sapa bir yerde olmasına rağmen kiralanması dikkat çekmişti. 

HÜSEYİN AYDIN’IN 1 YIL SONRA AKLI BAŞINA GELDİ!

Skandalın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen paravan şirket yolsuzluğu ile ilgili hiçbir işlem yapılmazken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın gelen tepkiler üzerine yapılan kira sözleşmesini geçtiğimiz günlerde feshederek villayı sessiz sedasız boşalttığı ortaya çıktı. Hüseyin Aydın’ın skandal villayı göreve geldikten bir yıl sonra boşalttırması da dikkat çekti.

VİLLADA ÇALIŞAN PERSONEL TARIM KREDİ’YE TAŞINDI!

Söz konusu villa, Dünya Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri arasında mültecilere yönelik tarım istihdamı desteği kapsamında imzalanan 47 milyon Euro bütçeli hibe projesinde çalışacak personeller için kiralanırken, villanın boşaltılmasıyla birlikte proje kapsamında çalışan personeller de Merkez Birliğinde bir ofise taşındı. Villanın boşaltılarak başka bir yer kiralanmadan çalışanların Tarım Kredi Merkez Birliğinde bir ofise taşınması, bu villanın Poyraz döneminde ihtiyaç olmadığı halde maksatlı bir şekilde Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kiralandığını da gözler önüne seriyor.

SKANDAL VİLLAYI KİRALAYAN MEHMET OKAN ATEŞ HALA GÖREVİNİN BAŞINDA!

Skandal villanın kiralanma işlemi dönemin Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş tarafından yapılırken, Ateş’in hala görevinin başında bulunması da Tarım Kredi Kooperatiflerinde yapılan yolsuzluklarla nasıl mücadele edildiğini de ortaya koyuyor.