Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Marketlerin İstanbul Bağcılar’daki Gross Market’te 2,5 ayda imha ve stok farkından dolayı 232 bin lira kayboldu. Türkiye genelinde 1930 marketi bulunan Tarım Kredi Marketlerin sadece bir marketinde 2,5 ayda 232 bin liranın kaybolması, açıklanan zararın çok büyük boyutlarda olduğunu gösteriyor.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin İstanbul Bağcılar’daki Gross Market’e ait sayım sonuçları, çiftçinin öz sermayesi ile kurulan marketlerin iş bilmez yöneticiler eliyle nasıl zarar ettirildiğini gözler önüne serdi.

Bağcılar’daki Gross Markette, 14 Temmuz ile 29 Eylül tarihleri arasında yapılan iki ayrı sayımda imhadan dolayı 149 bin lira ve stok kaybından dolayı da 74 bin lira açık ortaya çıktı. Türkiye geneli 1930 marketi bulunan Tarım Kredi Marketlerin sadece bir marketin 2,5 ayda 232 bin lira açık vermesi dikkat çekti.

SADECE BİR MARKETTE 2,5 AYDA 150 BİN LİRALIK ÜRÜN İMHAYA GİTTİ!

Tarım Bakanlığından gıdada hileli üretimle ilgili CİMER’e kaçamak cevap! Tarım Bakanlığından gıdada hileli üretimle ilgili CİMER’e kaçamak cevap!

Söz konusu Gross Markette imhaya giden ürün bedelinin yüksekliği de dikkat çekti. İki stok sayımı arasında 232 bin lira açık çıkarken, bunun 149 bin lirası imhadan kaynaklandı. Bağcılar’daki Gross Market’te 14 Temmuz ile 19 Eylül tarihleri arasında 80 bin liralık meyve sebze, 41 bin liralıkta et ve et ürünü imhaya giderken, 2,5 ayda imha edilen ürünlerin parasal değeri 149 bin lira oldu. Yine iki tarih arasında yapılan stok sayımında da 74 bin lira fark çıkması, stoklardaki kaybı da gözler önüne serdi.

DEPO SAYIMLARI MARKET MÜDÜRLERİ TARAFINDAN YAPTIRILIYOR

Tarım Kredi Marketlerde depo ve market sayımlarının iç denetim eliyle değil de her market müdürünün eliyle yapılması da suiistimale kapı aralıyor. Market müdürlerinin kendilerini başarılı göstermek için birçok açığın imha yoluyla kapatıldığı kaydediliyor.

AÇIKLANAN ZARAR DAHA BÜYÜK!

Sadece bir marketle ilgili olarak 2,5 ayda imha ve kasa kaybından dolayı 232 bin lira açık çıkması, Tarım Kredi Marketlerin açıklanan zararın çok üstünde zarar ettiğini de gözler önüne seriyor. 

tarım kredi belge