Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada, ‘Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız’ dedi. Erdoğan, indirimin et ile sınırlı kalmayacağını da belirterek, şeker, un, ayçiçek yağı gibi 30-40 çeşit üründe indirime gidileceğini duyurdu.

Tarım Kredi Marketlerin, yüksek oranda et fiyatlarında indirime gideceğini duyurması, soru işaretlerine neden oldu. Girdi maliyetlerinden dolayı karkas kesim fiyatlarında böyle bir düşüş olmadan, Tarım Kredi Marketlerin satacağı kırmızı ette yüzde 30-35 oranında indirim yapacak olması, 'kırmızı et bugüne kadar fahiş fiyattan mı satılıyordu?' sorusunu gündeme getirdi. Yok eğer Tarım Kredi Marketlerde, kırmızı etin fahiş fiyattan satılması söz konusu değilse yapılacak indirim, bu sefer 'zararına satış mı yapılacak?' sorusunu akıllara getiriyor.

Tarım Kredi Marketlerin yapacağı zararına satış ise Hazine'den karşılanmadığı için Tarım Kredi Kooperatiflerinin öz sermayesine zarar vererek doğrudan çiftçinin üretimini olumsuz etkileyecek.