TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım Kredi Kooperatiflerinde nakit kredilerin durdurulduğu yönündeki haberlerin ardından bir genelge yayınlanarak, nakit kredi miktarlarının düşürüldüğü duyuruldu. Söz konusu genelgenin haberlerin arkasından yayınlanması dikkat çekti.

EN DÜŞÜK NAKİT KREDİ MİKTARI 30 BİN LİRADAN 15 BİN LİRAYA DÜŞÜRÜLDÜ

Yeni genelgeye göre çiftçinin kullanacağı nakit kredi limiti, 150 bin liraya kadar olan limitlerde yüzde 10'a, 150 bin liranın üstündeki limitlerde yüzde 5'e düşürüldü. Finansçı genel müdürün çiftçinin lehine aldığı bu kararla, çiftçi artık fazla para harcama derdinden kurtulacak! Çiftçi kendisine tanımlanan 15 bin lira nakit krediyi bozdurup bozdurup harcayacak! 

Yayınlanan genelgede şunlar kaydedildi:

Tarım Kredi Kooperatifleri olarak ortaklarımızın tarımsal üretimine yönelik girdi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Faaliyetlerimiz kapsamında ortaklarımızın kooperatifle olan iş ve işlemlerini hızlı bir şekilde sonuçlandırabilmek, ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde tespit edebilmek, beklentilerini kaliteli ve istikrarlı bir şekilde sağlayarak üretimlerine katkıda bulunmak ve üretimlerini sürekli kılmak adına yeni uygulamalar ortaya koymaktayız.

Çiftçiye verilmeyen rant kuleleri devlete mi satılacak? Çiftçiye verilmeyen rant kuleleri devlete mi satılacak?

Ortaklarımıza, tahsis edilen limitleri çerçevesinde tarımsal girdi ihtiyaçlarının karşılanması için kredili satış yapılmaktadır. Ortaklarımızı diğer finansman ihtiyaçları için ise tahsis edilen limitlerinin belirli bir oranında nakdi kredi kullanım imkanı sağlanmaktadır. Nakit finansman oranları ortaklarımızın ihtiyaçları, ekonomik konjontür, piyasa koşulları vb. hususlar dikkate alınarak belirlenmektedir.

Bu kapsamda,

Tahsis edilen kredili satış limitinin yüzde 20’si olarak belirlenen nakit kullandırım limit oranı, tahsis edilen kredili satış limitinin 150.000 TL’si için azami yüzde 10, 150.000 TL’yi aşan kısmı için azami yüzde 5 olacak şekilde güncellenmiştir.

çiftçi nakit kredi