Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinde görülmemiş zulüm! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘zam yapılmayacak’ taahhüdüne rağmen gübre fiyatlarına yapılan gizli zammı basına verdiği iddiasıyla kooperatifin 17 yıldır başarı personelin işine hukuksuz bir şekilde son verildi. Tarım Kredi Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın gübre fiyatlarını çiftçiden saklaması çiftçi kuruluşunda yaşanan skandalı gözler önüne serdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NİSAN AYININ SONUNA KADAR ZAM YAPILMAYACAK TAAHHÜDÜNE UYULMADI!

Çiftçi bu sorunun cevabını arıyor: Yüksek faizle traktör alınır mı? Çiftçi bu sorunun cevabını arıyor: Yüksek faizle traktör alınır mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık ayının sonunda yaptığı açıklamada Tarım Kredi Kooperatiflerinin Nisan ayının sonuna kadar gübre ve yem fiyatlarına zam yapmayacağını açıklamıştı. Erdoğan’ın bu açıklamasına rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinin Mart ayında gübre fiyatlarına gizli zam yaptığı ortaya çıkmıştı.

GÜBRE FİRMALARI İNDİRİM YAPARKEN TARIM KREDİ ZAM YAPTI!

İç piyasada birçok gübre firması gübre fiyatlarında indirime giderken, çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin Erdoğan’ın açık taahhüdüne rağmen gübre fiyatlarına gizli zam yapması çiftçinin nasıl sömürüldüğünü gözler önüne sermişti.

YAPILAN GİZLİ ZAMLA ÜRE GÜBRESİ 10 BİN 980 LİRAYA ÇIKARILMIŞTI!

Tarım Kredi Kooperatifleri Mart ayının sonunda üre gübresinin tonuna 200 lira gizli zam yaparken, zam sonrası üre gübresinin tonu 10 bin 780 liradan 10 bin 980 liraya çıkmıştı.

GÜBREYE GİZLİ ZAMMI MİLLİ GAZETE DUYURMUŞTU!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin gübre fiyatlarına yaptığı gizli zammı kamuoyu ve çiftçi, Milli Gazete’den öğrenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taahhüdüne rağmen gübreye gizli zam yapıldığının ortaya çıkması Genel Müdür Hüseyin Aydın’ı telaşlandırdı. Seçim öncesi yapılan gizli zam çiftçiden büyük tepki çekerken, siyaseten de AKP’nin üst yönetiminde büyük rahatsızlığa neden oldu.

GİZLİ ZAMMIN HABER OLMASIYLA TELAŞLANAN GENEL MÜDÜR KURUMDA ‘HAİN’ ARAMAYA BAŞLADI!

Bunun üzerine Genel Müdür Hüseyin Aydın tarafından gübreye yapılan zammın kurum içinden hangi personel tarafından ‘basına sızdırıldığının’ bulunması için bütün kooperatiflerde ‘cadı avı’ başlatıldığı kaydediliyor. Merkez Birliği başta olmak üzere Türkiye genelindeki 1617 kooperatifin bütün kamera görüntüleri incelemeye alınırken, yapılan inceleme sonunda haberin yapıldığı dönemde ekran görüntüsü aldığı gerekçesiyle İzmir Bölge Birliğine bağlı Muğla/Mumcular Tarım Kredi Kooperatifi yöneticilerinden Mümine Okur hakkında inceleme başlatıldığı ifade ediliyor. Hüseyin Aydın’ın talimatı ile hemen müfettişler görevlendirilirken, Mumcular Tarım Kredi Kooperatifi yöneticisi Mümine Okur’un sözlü savunmasının ardından ‘kooperatifin gizli bilgilerinin dışarıya sızdırılarak kurumu zarara uğrattığı’ gerekçesiyle hakkında tutanak tutularak, yönetim kurulu kararıyla iş akdi tazminatsız bir şekilde feshedildi.  

İZMİR BÖLGE BİRLİĞİNDE GÜBRE FİYATLARI PANOLARDAN İNDİRİLDİ!

Milli Gazete’de 29 Mart’ta yayınlanan ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gübre sözünü tutmadılar’ başlıklı haberden sonra Tarım Kredi İzmir Bölge Birliğine bağlı bütün kooperatiflerde gübre fiyatlarının panolardan indirilmesi dikkat çekti.

BABASI AKP KURUCUSU VE KANAAT ÖNDERLERİNDEN!

Milli Türk Talebi Birliği Başkanlarından, ENSAR Vakfı kurucularından, Muğla’da AKP’nin kanaat önderlerinden Cavit Okur’un kızı Mümine Okur’un hukuksuz bir şekilde iş akdinin feshedilmesi AKP Muğla teşkilatında da rahatsızlığa neden oldu.  

HUKUKÇULAR: BU BİR ZULÜMDÜR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir şirket olmadığını, tarımsal bir kuruluş olduğuna vurgu yapan hukukçular, gübre fiyatlarının zaten şeffaf bir şekilde çiftçiye ilan edilmesinin bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, gübre fiyatlarını kurumun gizli bilgisi gibi gösterip basına sızdırıldığı gerekçesiyle bir personelin iş akdinin feshedilmesinin hukuken büyük bir skandal ve zulüm olduğuna dikkat çektiler.

YOLSUZLUĞUN HAKİM OLDUĞU KURUMLARDA BÜTÜN PERSONELE GÖZ DAĞI VERMEK İÇİN BÖYLE KARARLAR ALINIR!

Söz konusu iş akdinin feshinde tamamen bir keyfiyet ve art niyetin söz konusu olduğuna işaret eden hukukçular, bu tür hukuksuz kararların ancak kötü yönetilen ve yolsuzluğun hakim olduğu kurumlarda bilgi ve belgelerin kurum dışına çıkmasını önlemek için personele gözdağı vermek için alınabileceğine vurgu yaptılar. Söz konusu personelin hukuksuz kararı yargıya taşıması durumunda Tarım Kredi Kooperatiflerinin yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacağını, bu paranın da çiftçinin öz kaynakları ile ödeneceğini dile getirdiler.

ÇİFTÇİNİN GÜBRE KULLANMADIĞI DÖNEMDE GÜBRE FİYATLARINDA İNDİRİM YAPTI!

Diğer yandan, Mart ayında yapılan gizli zammın ardından Nisan ayının sonunda ise üre gübresinde bu sefer indirim yapıldı. Ancak yapılan indirimin gübre kullanımının olmadığı bir dönemde yapılması da dikkat çekti.