TARIMDAN HABER ÖZEL / Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Nisan ayının sonuna kadar gübre fiyatlarında bir artışa gidilmeyecek’ sözüne rağmen Nisan ayının başında gübre fiyatlarına gizli bir şekilde zam yapan Tarımm Kredi Kooperatifleri, gelen tepkiler üzerine bugün de indirim yaptı. Nisan ayında yapılan gizli zamla 10780 liradan 10980 TL/tona çıkarılan üre gübresi, yapılan indirimle 10580 liraya düşürüldü.

YURT DIŞI VE İÇ PİYASADA GÜBRE FİYATLARI DÜŞERKEN TARIM KREDİ ZAM YAPMIŞTI!

Yurt dışında ve iç piyasada gübre fiyatları düşerken, Tarım Kredi Kooperatiflerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açık taahhüdüne rağmen üre gübresine tonda 200 lira zam yapması çiftçinin tepkisine neden olmuştu.

ÜRE GÜBRESİNE TONDA 400 LİRA İNDİRİM YAPILDI! YAPILAN İNDİRİMLE ÜRE GÜBRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Tarım Kredi Kooperatifleri, 4 Nisan’da yaptığı zammın ardından bu sefer indirim yaptı. Üre gübresine tonda 400 lira indirim yapan Tarım Kredi Kooperatifleri, üre gübresinin fiyatını 10960 TL/tondan, 10580 TL/tona düşürdü.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal: Makarnalık buğday üretiminde 18 yılın rekoru kırıldı! TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal: Makarnalık buğday üretiminde 18 yılın rekoru kırıldı!

İNDİRİME RAĞMEN YİNE PİYASANIN EN PAHALI GÜBRESİ SATILIYOR!

Tarım Kredi Kooperatifleri üre gübresine tonda 400 lira indirim yapsa da yine gübre fiyatları piyasa fiyatlarının üstünde kaldı. Serbest piyasada üre gübresi 9 bin ile 9 bin 500 lira arasında satılırken, Güney illerinde 8 bin 500 liraya kadar satan firmalar bulunuyor.

TARIM KREDİ'DE KÖTÜ YÖNETİMİN FATURASINI ÇİFTÇİ VE 85 MİLYON ÖDÜYOR!

Çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin gübreyi çiftçiye piyasadan daha pahalı satması, kurumun nasıl kötü yönetildiğini gözler önüne sererken, kötü yönetimin bedelini de girdi maliyetlerindeki artıştan dolayı çiftçi ve 85 milyon tüketici ödüyor.

TARIM KREDİ GÜBRE