Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinde Hüseyin Aydın ile birlikte kooperatiflerin bütün duran varlıkları satılığa çıkarılırken, Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendi bünyesinde 1200 işçi de yapılan bir ihale ile özel şirkete kiralanacaktı. 10 Nisan’da yapılan ihalenin işçiden, kooperatif yönetim kurulundan ve kamuoyundan sır gibi saklanması, yapılan ihaleyi gizemli hale getirdi.

SEÇİM ÖNCESİ ÖZEL BİR ŞİRKETE KIYAK MI GEÇİLECEK?

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş’nin bünyesindeki 1200 işçinin özel bir firmaya kiralanmak istenmesi, büyük tepkiye neden olurken, seçim öncesi özel bir firmaya kıyak mı geçilmek isteniyor sorusunu gündeme getirmişti.

Milli Gazete, çiftçi kuruluşunda büyük tepkilere neden olan işçi kiralamasını, 3 Nisan’da ‘Tarım Kredi'de seçim öncesi 1200 işçi özel firmaya peşkeş mi çekilecek?’ başlığı ile gündeme getirirken, 10 Nisan’da yapılan ihalenin sır gibi saklanması yapılan ihaleye yönelik soru işaretlerini de artırdı.

İHALE YAPILDI MI YOKSA İPTAL Mİ EDİLDİ? YAPILDI İSE HANGİ FİRMA KAZANDI? İŞÇİLERDEN VE KAMUOYUNDAN NEDEN SAKLANIYOR?

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın Milli Gazete’nin konuyla ilgili haberinden aşırı derecede rahatsız olduğu kaydedilirken, 10 Nisan’da yapılacağı duyurulan ihale ile ilgili kamuoyuna hiçbir açıklamanın yapılmaması dikkat çekiyor. İhale ile özel bir şirkete kiralanacak 1200 işçiye de konuyla ilgili hiçbir bilgi verilmezken, kiralanmayı bekleyen işçiler; “İhale yapıldı mı yoksa iptal mi edildi? 15 gün geçmesine rağmen bizlere hiçbir bilgi verilmiyor. İptal edilmiş olsa en azından bu bize söylenirdi ancak hiçbir bilgi verilmemesi belli bir korkudan dolayı yapılan işlemlerin saklandığını gösteriyor. Bu da bizi daha da endişelendiriyor” tepkisini dile getirdiler.

TARIM KREDİ 1200 İŞÇİNİN KİRALANMA İHALESİNİN 10 NİSAN’DA YAPILACAĞINI DUYURMUŞTU!

Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu! Parla ekmeklik buğday çeşidi hangi iklim koşullarında ekilebiliyor? Verimi ne kadar? Detaylar belli oldu!

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılan duyuruda, Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş bünyesindeki, 1200 işçinin ihale yoluyla özel bir şirkete kiralanacağı belirtilerek, ihalenin 10 Nisan’da yapılacağı duyurulmuştu.

TARIM KREDİNİN KENDİ İŞTİRAKİ DEVRE DIŞI BIRAKILARAK HİZMET ALIMI ÖZEL SEKTÖRE DEVREDİLECEK!

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Bölge Birlikleri ve bağlı kooperatiflerde, ihtiyaç duyulan yardımcı destek personeli, yardımcı teknik personel ve yardımcı büro personeli bugüne kadar Tarım Kredi’nin iştiraki olan Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş’den karşılanıyordu. Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın kararı ile bugüne kadar Tarım Kredi’nin kendi iştiraki tarafından yürütülen bir hizmetin işçilerin kiralanması yolu ile dışarıda özel bir şirkete verilmek istenmesi, ‘özel bir şirkete kıyak mı geçilecek?’ iddialarını gündeme getirmişti.

HUKUKSUZ GENEL MÜDÜR DE YANDAŞ FİRMAYA KİRALAMAK İSTEMİŞTİ!

Daha önceki ismi TARNET olan Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş’deki işçiler, bir önceki hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz tarafından da yandaş bir şirkete kiralanmak istenmişti. Milli Gazete’nin işçi peşkeşini gündeme getirmesi üzerine Tarım Kredi Kooperatiflerindeki işçilerin yandaş şirkete kiralanmasından vazgeçilmişti. Hüseyin Aydın’ın da benzer bir girişimle işçileri özel bir şirkete kiralamak istemesi manidar bulunuyor.