Yem fiyatları, üreticinin en önemli gündem konusu olmaya devam ediyor. Besici ve süt üreticisi, yem fiyatlarını sürekli takip ederken, fiyatların artması üreticinin maliyetlerini de artırıyor. Çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Yem, yem fiyatlarına 14 itibariyle zam yaptı. Yeni fiyat listesini yayınlayan Tarım Kredi Yem, buzağı başlangıç yemi 250 lira, buzağı büyütme yemi 241 lira, standart sığır süt yemi 232 lira, 21 protein sığır süt yemi ise 254 lira, düve yemi 232 lira, standart sığır besi yemi 223 lira ve kuzu büyütme yemi ise 247 lira oldu.

BU FİYATLARA YÜZDE 9 KOMİSYON EKLENECEK

Tarım Kredi Yem’in satış fiyatlarının üstüne artı yüzde 9’da kooperatif komisyonu eklenecek. Buna göre 21 protein sığır süt yemi yüzde 9 kooperatif komisyonu ile birlikte süt üreticisine satış fiyatı 277 lira olacak.

BUZAĞI YEMİ KAÇ LİRA OLDU? 

Tarım Kredi Yem, buzağı başlangıç yemi ve buzağı büyütme yemi çeşitleri bulunurken, 14 Nisan'da yayınlanan fiyat listesine göre fabrika satış fiyatı buzağı başlangıç yemi 250 lira, buzağı büyütme yemi ise 241 lira oldu. 

SIĞIR SÜT YEMİ KAÇ LİRA OLDU? 

Süt yemi olarak 10 farklı yem üretimi yapan Tarım Kredi Yem, 21 protein süt yeminin fabrika satış fiyatını 254 TL yaptı.  

İŞTE BÖLGE BİRLİKLERİNE GÖRE TARIM KREDİ YEM’İN 14 NİSAN İTİBARİYLE YEM FİYATLARI

​​​​