Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bir müjdeyi açıkladı. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında 9. Etap Ekonomik Yatırım projelerinden Bildikler Tarım ve Hayvancılık Ltd. Şti'nin Tohum İşleme ve Paketleme tesisi tamamlandı. Tesisin yapımına Tarım Bakanlığı tarafından 985 bin 552 TL hibe desteği verildi.

KALİTELİ TOHUM ÜRETİMİ

Yozgat Tarım İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, hibe destek verilen yatırımcıyı ziyaret ederek tesisi gezdi ve teknik personelden projenin süreci hakkında bilgi aldı. Yatırımcı İbrahim Bulut tesisin yapımı için sağlanan hibe desteği ve projenin yürütülmesi aşamasında gösterilen ilgi için teşekkür etti. Bulut tesisin yöre çiftçisine hizmet etmek ve kaliteli tohumluk üretimine katkı sağlayacağını ve sertifikalı tohumluk üretimi için de gerekli girişimde bulunacağını söyledi.

SERTİFİKALI TOHUM

İl Müdürü Ziyaattin Özdemir ise yatırımcıya tesisin hayırlı olması ve yöre çiftçisine fayda sağlaması dilekleriyle Bakanlığımız hibelerinden daha fazla yararlanma konusunda örnek olacağını söyledi. Ayrıca Sertifikalı tohum kullanımının kaliteli ürün elde etmek için önemli olduğunu belirtti ve İl Müdürlüğü olarak sertifikalı tohum kullanımı için yapılan çalışmaları anlattı.