Vali Tuğba Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsalda kadın girişimciliğinin artırılması amacıyla başlatılan, "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" çerçevesinde, İzmir'de düzenlenen ve Başbakan Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katıldığı Proje finalinde "Yalova'da Akla Gelince Manda, Güney Köy'de Anında" projesiyle üçüncü olarak, 25 bin TL hibe almaya hak kazanan Güneyköyden Müyesser Martı'nın projesi hakkında da bilgi aldı.

Müyesser Martı'ya çiçek takdim eden Vali Yılmaz, Martı'ya başarılar dileyerek, Yalovalı kadın çiftçilere projenin örnek olmasını ve kadın girişimcilerin sayısının artmasını beklediğini dile getirdi.

Vali Yılmaz ve beraberindekiler ziyaretin ardından Atatürk Bahçe Bitkileri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonuna geçerek, burada İl Müdür Vekili İbrahim Görentaş'tan İl Müdürlüğünün çalışmaları hakkında brifing aldı. Atatürk Bahçe Bitkileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr.Yılmaz Boz'dan da çalışmaları hakkında bilgi aldı.