Tunceli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Kaya, kadın çiftçileri uğurlarken yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Çiftçi kadınların gerek üretim, gerekse ailenin beslenmesinde üstlendikleri sorumlulukları dikkate aldığımızda kırsal kesimde kadınların rollerinin çokluğu ve çeşitliliği çalışma koşullarını zorlaştırmaktadır. Tarım politikaları küçük çiftçilerden çok büyük işletmelere yer verme eğilimindedir.

Oysa küçük çiftçiler kırsal alanda kadın emeği ile ayakta durmaktadır. Kırsal kesimdeki kadınlar olmadan kırsal toplumun da varlığını sürdüremeyeceği düşünülürse, tarımda amaçlanan sürdürülebilirlik için kadınların önemi daha çok anlaşılmaktadır.

Toplumun geleceğine yatırım yapmanın, eğitim düzeyi yüksek nesiller yetiştirmenin yolu kadınların bilgi ve birikimlerini arttırmaktan geçmektedir bu bağlamda il Müdürlüğü olarak kadın çiftçilerimize daha iyi gelir elde etmeleri için çeşitli kurslar açılmakta ve Genç çiftçi proje faaliyetlerinde öncelik tanınmaktadır.

Ayrıca Hozat ilçemizde kadın çiftçilerimiz tarafından kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin kadın üreticilerine 2017 yılı içerisinde İl Müdürlüğümüz tarafından 16 kadın üreticimize 870 da alanda organik nohut yetiştiriciliği projesi hazırlanmış ve uygulanmaya başlanacaktır. Bu bağlamda toprağı işleyen hayata can veren siz kadın çiftçilerimizin Dünya Kadınlar Gününü kutlar başarılı çalışmalar dilerim”

Kaynak: Tunceli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü