Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarımda Su Kullanımın Etkinleştirilmesi Programı ve Suyun Bilinçli Kullanımı İçin Tarım Üreticilerine Yönelik Eğitim ve Yayımın Artırılması kapsamında, Seydiler ilçesinde çiftçilere yönelik, "Etkin ve Verimli Sulama Yöntemleri" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Seydiler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ekrem Topaç, etkin ve verimli sulama teknikleri hakkında üreticilere bilgi verdi.

Programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, "İlimizin diğer ilçelerinde olduğu gibi Seydiler ilçemizde de son yıllarda sulamaya yeni alanlar kazandırılmıştır. Bu yatırımlardan büyük memnuniyet duyuyoruz. Yeni sulamaya açılan tarım alanlarında Bakanlık olarak sulama eğitimlerine özel önem veriyoruz. Artan gıda ihtiyacını karşılamak üzere birim alandan daha fazla verim elde etmek mecburiyetindeyiz. Bunun yolu da kaliteli tohumluk ve sulamadan geçmektedir" diye konuştu.

İl Müdürü Yaman, “Bakanlığımız tarafından, Kırsal Kalkınma Destekleri Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi kapsamında Tarla İçi Damlama, Yağmurlama ve Mikro Yağmurlama Sulama Sistemi Kurulması, Lineer Sistem, Center Pivot Sistem, Tamburlu Sistem Yağmurlama Sulama Makinesi alınması ve Güneş Enerjili Sulama Sistemleri kurulmasına yüzde 50 oranında hibe desteği veriliyor. Tarla içi sulama ekipmanı ihtiyacı olan çiftçilerimizin bu hibelerden yararlanmak için proje beklediğimizi sizlere tekrar hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.