Konuyla ilgili olarak Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün sayfasında yer alan haber şöyle:

"İlimiz Karataş İlçesinde, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) kapsamında çalışan Ziraat Mühendisi Mustafa İskender KILIÇ, çalışma bölgesi olan Yemişli Mahallesinde yeniliklere imza atıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Karataş İlçe Müdürlüğünde görevli olan ve geniş tarım topraklarına sahip bir bölgede görev yapan KILIÇ, bu bölgede daha önce geleneksel olarak buğday ve pamuk üretiminin yapıldığını söyledi.

Ürün çeşitliliğini arttırarak ekonomik açıdan riskleri bir ürün yerine birkaç ürüne dağıtmak amacıyla yayım faaliyetine başladıklarını belirten KILIÇ, bu amaçla önder çiftçilere ayçiçeği, kanola, soya, mısır, susam, karpuz ve domates gibi tek yıllık bitkiler ektirdiklerini söyledi. KILIÇ, “Bu bitkilerden başarı elde ettiğimiz soya ve mısır üretimi halen devam etmekte ve hatta soya ekim alanlarımız pamuk ekim alanlarını bazı yıllarda geçmektedir" dedi. “Zengin toprakların fakir üreticileri" sloganı ile proje başlattıklarını ifade eden KILIÇ, önder çiftçilerle ilk olarak 2011 yılında 40 dekar Mandarin ve 25 dekar Nektarin bahçesinin tesisiyle işe başladıklarını belirtti.

Yemişli Köyü çiftçilerinden Mehmet ALABAY ise daha önceleri tarla tarımıyla uğraştıklarını anlatarak, İlçe Müdürlüğünün köylerine atadığı Targel personelinin tavsiyeleriyle bahçe tarımına geçtiklerini söyledi. İlk dikimi 2012 yılında, ilk hasadı da 2015 yılında aldıklarını ifade eden ALABAY, verimden memnun olduklarını vurguladı."