Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK, PYD, YPG ve DAEŞ'e yönelik gerçekleştirdiği 'Zeytin Dalı Operasyonu'na destek vermek isteyen Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli ile Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından 11 küçükbaş hayvan kurban edildi.

Belediye tesislerinde gerçekleştirilen programa Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Aziz Karakurt ve müdürlük personeli katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, "Bugün 11 kurban kesiyoruz. Afrin şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizin ruhuna kesiyoruz. ve aynı zamanda ordumuzun muvaffakiyeti için böyle bir destekte bulunmak istedik. Burada fikir Koyun, Keçi Yetiştiriciliği Birliğinden geldi. Hemen hemen yarısını kendi personelimizin kendi bütçelerinden destek verdiler. Böyle bir farkındalık oluşturmak istedik. Personelime de teşekkür ediyorum. Hepsi duyarlılık gösterdiler. Koyun, Keçi Birliğimize de teşekkür ediyorum. Biz 11 kestik, askerimiz 12'den vursun" diye konuştu.

Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Aziz Karakurt da "Biz birlik olarak Allah için kurban kesip inşallah vatanımızı milletimizi koruyan kardeşlerimize Allah yardımcısı olsun. Cumhurbaşkanımız'a Allah yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

Kesilen kurbanların etlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyacı olan ailelere verileceğini aktaran Vali Yardımcısı Nevzat Taştan ise "Çok güzel bir jest yapmışlar. 11 hayvanın kesileminden hasıl olan sevabı şehitlerimizin ruhuna bağışlıyorlar. Aynı zamanda da askerimizin daha çok muvaffak olması için Cenab-ı Allah kabul eder. Ben kendilerini tebrik ediyorum. ve bu güzel jestin de diğer vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Bunun faydası da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bu etler teslim edileceği için fakir fukaranın da duaları bizim şehitlerimizin ruhuna gidecek. Allah kabul etsin. Tüm şehitlerimize de rahmet temenni ediyorum" diye ifade etti.

Yapılan duaların ardından hijyenik kıyafet giyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı ilk kurbanı kesti.

TARIMDANHABER