Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen teknik geziye, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Lütfi Kaymak, Kadın Çiftçiler İl Konu Uzmanı Ziraat Yüksek. Mühendisi Ece Coşkun, Ziraat Mühendisi Dursun Övelek ile 13 İlçe Müdürlüğünün teknik elemanları gözetiminde 39 kadın çiftçi katıldı.

Teknik gezide kadın çiftçiler, Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliğine (Pankobirlik) bağlı Anadolu Birlik Holdinge ait Kaşınhanı Mahallesi Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksinin ziyaret ile başladı. Burada Anadolu Birlik Holding İdari ve Sosyal İşler Müdürü Dede Ülker işletme hakkında bilgiler verdi. Kadın Çiftçilerin işletmedeki incelemelerinin ardından Torku şeker, Çikolata ve Bisküvi Fabrikası Entegre Tesislerinin ziyareti gerçekleşti. Teknik gezi Konya Akşehir Nasrettin Hoca türbe ve anıt ziyaretiyle son buldu.

Teknik geziye dair görüşlerini aktaran Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, "Kadın çiftçilerimizi daha da bilinçlendirmek adına bu tarz gezileri ve eğitimleri destekliyoruz. Buradaki temel amacımız, kadınlarımızın hem üretimde hem de gündelik yaşamın içerisinde aktif rol almalarına katkı sunmaktır. Düzenlemiş olduğumuz geziler, vermiş olduğumuz teorik ve pratik eğitimler, kadın çiftçilerimizi bilinçlendirmek adınadır. Tarımsal üretimde büyük rol oynayan kadın çitçilerin var olan bilgilerini geliştirmek, tarım sektöründeki yenilikleri yerinde görerek, tarımsal üretime katkıda bulunmalarını sağlamak öncelikli amacımızdır. Gerçekleştirdiğimiz teknik gezide kadın çiftçilerimiz sektördeki yenilikleri, tarım teknolojilerindeki gelişmeleri ve tarımsal uygulamalardaki yenilikleri yerinde görme imkânı buldular. Eğitimler ve gezilerin kırsaldaki kadınlarımız üzerinde önemli etkileri olduğunu ve her birinin yeniliğe açık olduğunu memnuniyetle görmekteyiz. Kadın çiftçilerle buluşmalarımız artarak devam edecektir" dedi.