Pelitözü Gölpark'ta düzenlenen programda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ şunları söyledi;

"Lider çocuk tarım kampı Bakanlığımızın sürekli hale getirdiği bu senede üçüncüsünü uyguladığımız bir proje. Ertuğrul Gazi İlkokulundan 4. Sınıf çocuklarımıza ve farklı sınıflardan öğrencilerimize genel olarak gıda, tarım ve hayvancılık konularında tarım, gıda hijyeni, gıdanın nasıl elde edildiği, ambalajlanması, paketlenmesi anlatılmış uygulamalı olarak işletmeler gezilmiştir.

Öğrencilerimiz 3 günlük kamp boyunca ahırda büyükbaş hayvanları yerinde görme, büyükbaş ve kanatlı işleme tesislerini inceleme, bahçe ziyaretleri yaparak kirazı dalından toplama imkanı buldular. Sevgili öğrencilerimize bu 3 gün hayatlarında güzel bir anı olarak kalabilecek örnek alabilecek toprak, su, hayvan ve bitki sevgisi gibi güzel şeyler kazandırdığımıza inanıyorum.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak sadece tarımsal ve hayvansal üretimde değil, aynı anda bu üretimi yapacak insanları da eğitmekteyiz. Köylerimizde kadın çiftçilerimize, okullarımızda çocuklarımıza gerek bakliyatla ilgili gerek gıda hijyeni gerekse de tarım ve hayvancılıkla ilgili eğitimlerimizi vermekteyiz.

İlimizde kampa katılan 4.sınıf öğrencilerine bakliyatla ilgili bir kompozisyon yarışması düzenledik. Birinci olan arkadaşımız bizi inşallah Türkiye'de temsil edecek. " dedi.

Konuşmaların ardından kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenciye Vali Yardımcısı Mustafa GÜNEY tarafından ödülü takdim edildi. 3. Lider Çocuk Tarım Kampına katılan çocuklara kurum amirlerince katılım belgeleri verilmesiyle tören sona erdi.