Konuyla ilgili olarak Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Cumhurbaşkanlığımızın Birinci 100 Günlük İcraat Programı' kapsamında "Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması" hedeflenerek 30 Ekim 2018 tarihinde Bakanlığımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında imzalanan Protokol kapsamında oluşturulan Çalışma Grubu tarafından yapılan çalışmaların tanıtımı ve faaliyetlere ilişkin toplantı 07.11.2019 tarihinde Bafra İlçesinde yapıldı.

Bafra Tarım İlçe Müdürlüğü Toplantı salonunda düzenlenen Toplantıya; Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN,  Proje Paydaşı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin BALCI, Tarım ve Orman İl Müdürü Bayram AY, Ticaret İl Müdürü Cemil KOCAOĞLU ve Bafra İlçesinde bulunan Kadın Çiftçilerle çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri katıldı. Tarım ve Orman İl Müdürümüz Bayram AY konuşmasında; Sermayesi yeteri kadar güçlü olmayan herkesin gerek şehirde gerekse kırsal alanda birlikte hareket etmek durumunda olduğunu, İlimizde Bakanlığımıza bağlı 82 kooperatifimizin mevcut bulunduğunu, bunun yanında henüz bir kadın kooperatifimizin de olmadığını belirtti. Kadınların daha çok dernekleşmeyi tercih ettiklerini, fakat ekonomik oluşum olan kooperatifleşme sistemine dâhil olmak zorunda olduklarını ifade etti.

Ardından, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisleri Erkan ALTINIŞIK ve Mustafa ŞEN tarafından 'Kooperatifçilik ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri' konulu sunum yapıldı. Sonrasında ise Ticaret İl Müdürlüğü'nden Gülbin ARSLAN ve Hatice SARAL tarafından bir bilgilendirme yapıldıktan sonra etkinlik sona erdi."